Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moje dziecko aż tak bardzo odbiega od innych ?

Polecane posty

Gość gość

Pod kątem fizycznym. Co rusz słysze od innych matek, że wygląda na pół roku młodszą. Fakt jest drobna, ale nie aż tak. Martwie się tylko obwodem główki, bo ma 2 lata i 4 mc a główka ma 47,5 cm. Ma 86 cm wzrostu i waży 11,3 kg. Chyba my tylko ma większe gabarytów dzieci trafiamy. Ona i tak malutka się urodziła, bo główka 33 cm, waga 2540 g

Gość gość
Moj synek ma rowne 2,5 i wazy teraz 11,5 a obwod glowki 49, wysoki na 90. nie uwazam ze jest drobny na tle innych dzieci. Jest szczupły ale nie chudy. Duzo zje ale jest bardzo zywy od samego poczatku.. zaczal sam chodzic jak mial 8 miesiecy. kolezanki maja dzieci 3 latki i wcale nie jest nizszy ale bywaja wyzsze dwulatki nie zaprzecze..

Gość gość
A jaki to centyl? Tez sa siatki centylowe z obwodami glowy.

Gość gość
To ja autorka. Obwód główki ma ok do ramion to słowa lekarki, na bilansie drukarka, była niższa i lżejsza niż teraz po 4 mc, jak lekarka zestawilamwage i wzrost wyszło jej coś tak 50 czyli waga adekwatna do wzrostu, ale do innych dzieci to ona centyle 10-25 max miała.

Gość gość
o tam główka, nic nie piszesz o umiejętnościach. Skąd mamy wiedzieć czy odbiega od innych? :(

Gość gość
Napisałam że pod kątem fizycznym, psychicznie jest ok.

Gość gość
Mój syn ważył na 2lata 11,5kg był drobny ale wydaje mi się,że jakoś specjalnie nie wyróżniał się na tle innych dzieci. Urodził się z wagą 3040g,51cm, a główka 32.