Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość renata19778

pomóżcie jak postąpić....

Polecane posty

Gość renata19778

zbliża się wigilia i wczoraj mąż mi oznajmił ( prosiłam od miesiącu żeby się okreslił) że wigilia będzie u nas w domu i on przywozi z W-Wy swoją matkę ( która aktualnie przebywa u jego starej panny siostry) ) z którą od 5 lat sie nie odzywam bo mnie zwyzywała od patologii i innych ( klasyczna nieodcięta pępowina) . Z mężem między innymi przez to od lat nam się nie układa... ja juz jestem umówiona na wigilie do swojej rodziny gdzie mąz jest równiez zaproszony . Spokojnie wyjasniłam że nie wyobrażam sobie tego .... po za tym takich rzeczy nie ustala się 4 dni przed wigilią a po za tym prosiłam duzo wcześniej o ich plany na święta żeby pogodzić wszystkie wizyty. Mąz mi oznajmił że skoro nie zgadzam się zrobić wigilii to on zabiera dzieci i jedzie do W-wy. a ja co? Dla mnie to jakaś masakra sam w domu z nami nie spędzi wigilii do mojej rodziny tez nie pójdzie....Co byscie zrobili na moim miejscu ? Dlaczego nagle mam zmieniac wszystkie swoje plany i dostosowywac się do nich.... tym bardziej że teściowa kompletnie mnie nie uznaje i przez 11 lat małżeństwa nawet 1 raz do mnie nie zadzwoniła.... strasznie mi przykro i odechciało mi się świąt Jak byście postąpili na moim miejscu?

Gość gość
Jak każda Renata która znam robi zawsze problem z. Niczego. Zrób te wigilię. U siebie i bez problemu a nie wydziwiasz i płaczesz po forach. Żenada.

Gość gość
On ma prawo zobaczyc sie ze swoja matka, a dzieci z babcia. Nie tylko ty, twoja urazona duma i rodzinka sie liczy. Jestes zgorzkniaka, wredna, chowasz uraze latami, i myslisz tylko o sobie. Nie dziwie sie, ze cie nie lubia. Prymitywna babo, ktora ocenia ludzi przez pryzmat posiadania meza. Wielka pami mezatka, ktora maz ma w d***e :)

Gość Renata19778
nikt mu nie broni zobaczyć się zmatką!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mozna wigilię zjeść w domu a np. w Iwszy dzień poechać do W-wy a to że ja mam zostać sama w domu na całe święta to już jest w porządku.....

Gość gośćishdf
4 dni przed wigilią, to powiedz, że możesz co najwyżej im pierogi ze sklepu odsmażyć. Takie rzeczy ustala się wcześniej. Niech bierze dzieci i jedzie, jak najbardziej - dobra rada - niech spakuje je sam, uszykuje sam, sam ogarnie podróż, opiekę, powrót etc. Wiem, ze cię skusi, żeby pomóc czy zadbać, bo to dzieci - NIE RÓB tego. Dzieciakom się nie umrze tak od razu ;) Skorzystaj z tego czasu dla siebie, odpocznij, idź "na gotowe" na kolację, NACIESZ SIĘ, zrelaksuj. Skoro mieliście coś ustalone, to mieliście, nie ma co zmieniać na chwilę przed - możesz dla kompromisu oznajmić, że pojedziecie w pierwsze czy drugie święto, ale wigilia była już ustalona. Powodzenia i nie daj się! Szanuj swój czas i swoje uczucia, bo inaczej nikt na to nie zwroci uwagi,a mówie to z doświadczenia wlasnego...

Gość gośćishdf
Dzięki, bazienka! Generalnie sama miałam podobnie i naginałam się tak długo, aż w końcu wszyscy uznali, ze można i skakać po głowie i nikt juz się nie liczył, czy coś było obiecane, czy nie... Kiedy się postawiłam to było, ze wydziwiam. Ale za którymś razem w końcu zaczęli brać mnie poważnie. Rozumiem takie zmiany dla jakiegoś ważnego powodu - ale nie rzucaj wszystkiego dla osoby, która cię nie szanuje (teściowej)...

Gość Renata19778
Ja jestem gospodynią pełną gębą jak to mówia i nie wyobrażam sobie spędzić świąt bez moich dzieci....:-(zapłakałabym sie na śmierć dla mnie to sytuacja sprawiedliwa wigilię spędzamy sami ( ja wieczorem z dziećmi idę do swojej rodziny - 15 osób u cioci ) bo mój mąz tam nie pójdzie bo ich nie uważa nie wiedziec czemu, a w pierwszy dzień niech jedzie do matki czy po matkę jak chce . dla mnie takiego szantazowanie że albo zrobię wigilię i on matke zwieze ( która mieszka w tej samej miejscowości co my a przebywa aktualnie u córki) albo on zabiera dzieci to wyrachowanie i sprowadzanie mnie do poziomu kucharki i gów...

Gość Renata19778
jego matka pare lat temu bardzo podupadła na zdrowiu zaproponowałam wspólne spotkanie aby ustalic konkretnie opiekę i z moich ust padło że uważam '' że mąż z siostra powinni się podzielić i np 2 miesiące ona jedzie do W-wy do córki ( która i tak nie ma rodziny ) a dwa miesiące jest w naszym mieśćie i mąż się ną opiekuje z moja pomocą ...no to wtedy skoczyła mi do gardła że jakim prawem ja jej córce mówie co ona ma robić itd itp. do niego synu zostaw ją itd. on siedział i sie słowem nie odezwał..............ja wstałam i mówie do męża wychodzisz ze mną? a on że nie zostaję........