Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość30

Unieważnienie małżeństwa

Polecane posty

Gość gość30

Czy ktos z Państwa jest po unieważnieniu małżeństwa w Sadzie Koscielnym w Legnicy I Instancji i Ii Wrocławiu?ja złożyłam skargę powodowa17pazdziernika 2017r. I zastanawiam się jak dlugo będę czekała na jakąkolwiek odpowiedź,bo mija juz2,5mca,a zaden list nie przychodzi z diecezji legnickiej...nie wiem czego mam się spodziewać.Czy musieliscie jeździć na przesluchania do Legnicy?ja mam 10letnia córkę wlasnie z pierwszego malzenstwa i teraz pół roczna z obecnego malzenstwa bo jestem6lat po slubie i takie wyjazdy spod Lubania do Legnicy beda trudne...nie idzie tego zalatwic u proboszcza?ktos cos w tej kwestii?z góry dziękuję za sensowne odpowiedzi

Gość gość
mam znajomych, którzy się starali o unieważnienie. cały proces od momentu złożenia wniosku trwał około 2 lata. nie wiem dokładnie jakie papiery składali, oboje podawali po kilku świadków więc z każdym z nich był przeprowadzony wywiad a to trwa bo można przełożyć spotkanie i też terminowo nie wszyscy na raz w jeden dzień przecież. wiem natomiast że nie byli za bardzo informowani o przebiegu sprawy poza niezbędnymi informacjami. znaczy ze bylo potwierdzone ze wniosek złożony. potwierdzenie zlozenia papierow i podania swiadkow a potem czekanie i decyzja w tej sprawie.

Gość gość
tak. możesz się postarać o wywiad w twoim mieście ale musisz dopytać gdzie konkretnie. poza tym pozostaje ci czekanie i dostarczanie tego czego będą potrzebować. byłam świadkiem w uniewaznieniu u znajomych i sama zmienialam miejsce i czas jako świadek więc można.

Gość gość30
Proszę o konkretne odpowiedzi do pytania,bo nie potrzebuję umoralniania.Osoby,ktore zamierzaja mnie krytykować niech zostawia to dla siebie.To mnie maz zostawil z niemowlakiem,wiec mam prawo po10latach starac sie o unieważnienie malzenstwa,ktorego wcale w praktyce nie bylo!jestem 6lat z mezem po slubie cywilnym,on niczym Józef wychowuje córkę,którą tamten pseuddo mąż zostawil i nigdy nie odwiedzał!wiec darujcie sobie proszę umoralnianie mnie.Teraz jestem 6lat po slubie i mam druga piekna corke i chce,aby moje dzieci mialy katolicka rodzine.ja nie mialam wyjscia i nie bralam slubu,bo tego chcialam-bylam w ciąż a rodzice mieli pieniadze i chcieli dla nas dobrze.Zostalam perfidnie oszukana i to on zlozyl o rozwod cywilny 10lat temu,to jemu nie zalezy na slubie koscielnym,bo zyje na kocia lape z inna i ma dwoje dzieci!wiec nie zycze sobie komentarzy typu,ze on bedzie moim mezem przed Bogiem,skoro nigdy nim nie byl!Czy ktos czytal Stary Testament?zamim mnie ocenisz lepiej rozeznaj sie w Piśmie Swietym i w religii jaka probujesz prezentowac.Wszystkim zyczliwym dziekuje za odpowiedzi

Gość gość
Dlatego ja jestem tylko za ślubem cywilnym. Szybki ślub, szybki rozwód a do cywilnego biała suknie też ubrać można.

Gość gość
Ubrać to można choinkę, analfabeto.