Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić ze zniszczonym telefonem, który został mi ukradziony ?

Polecane posty

Gość gość

W lipcu został ukradziony telefon, dziś został odebrany z komisariatu. Telefon był w stanie idealnym- obecnie jego stan jest krytyczny- porysowany, na ekranie wyświetlają się jakieś fioletowe plamy( tak jakby był rozlany), nie ma karty pamięci z moimi zdjęciami i filmami. Lakier jest pozdzierant, aparat działa o wiele gorzej niż wcześniej- jest porysowany. Co zrobić w tej sprawie ? Telefon ukradła osoba niepełnoletnia, mam jego dane i miejsce zamieszkania oraz imiona rodziców. Zostało wysłane mi pismo z sądu o sprawie lecz nie wiem czy będę brać w niej udział. Ktoś może udzielić mi wskazówek jak postąpić w takiej sytuacji ?

skoro nieletni to rodzice za to bekną, do sądu idź i na policje, niewiem, ale to niemożebyćtak że skończy się na tzw. "nic się nie stało" , załóż sprawę w sądzie i na policji o zniszczenie i kradzież telefonu

Gość gość
Sprawa o kradzież niby jest założona,tyle, że telefon jest odzyskany i nie wiem co dalej. Osoba, która ukradła ma podobno sprawę w sądzie rejonowym , bo przyszło pismo ale nie wiem czy ja tez będę na tej sprawie a wiadomo takie rzeczy najlepiej załatwić jak najszybciej.... chciałam do niego napisać ale nie mam takiej możliwości.... nie wiem czy pisac list, czy co z tym zeobic ...

Gość Ciocia Dobra Rada Real
A jaką wartość tego telefonu podałaś w zawiadomieniu?

Gość gość
Jeżeli chcesz naprawić telefon bez brania udziału w sprawie sądowej to powinieneś znaleźć dobrą firmę, która zajmuje się naprawianiem telefonów. Od siebie mogę ci polecić https://samospadlo.pl/ Znają się na naprawianiu telefonów. Dodatkowo nie trzeba jechać do ich siedziby, można im wysłać telefon kurierem.