Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wynik Beta

Polecane posty

Gość gość

Hej, dziewczyny staram się o dziecko od dłuższego czasu. Kochałam się z mężem 9 i 12 grudnia. 12 grudnia miałam owulacje. Dzisiaj zrobiłam beta hcg z krwi i wynik jest <0,2 . Co to oznacza?

Gość gość
Debilko masz normu podane na wyniku!!!!! Dobrze ze nie jestes w ciazy bo takoe kretynki powinno sie sterylizowac.

Gość gość
Oznacza brak ciąży, wynik od 5 jednostek potwierdza zagnieżdżenie zarodka, ale może zrobiłaś zbyt wcześnie, powtórz betę jak hormon wzrasta to ciąża.

Gość gość
I jeszcze jedno-po co robisz badania przed terminem okresu?????

Gość gość
Brak ciąży.

Gość gość
Ciąży brak.

Gość gość
po co tak wcześnie robiłaś test z krwi? masz świadomość między którym a którym dniem dochodzi do zagnieżdżenia zarodka? chyba nie skoro tak szybko zrobiłaś test z krwi poczekaj do 14 dnia po owulacji i wtedy będziesz mieć w 100% pewny wynik bety

Gość Zaniepokojona093
Ja w sobotę na2 testach zobaczyłam 2 kreseczki. W niedziele zrobilam 3 test z rannego moczu i rowniez dwie kreski. 15.12powinnam dostac okres ale go nie bylo :) . Beta robilam we wtorek i wyszla 1729. Według skali to 5 tydzien. Za tydzień mam wizytę u ginekologa. Jak myslicie testy i beta mogly sie mylic ? Piersi bola jak na okres, na poczatku byl bol brzucha jak bym miala miec okres ale juz nie boli. Oprocz sutkow ktore bola jak dotykam. Pomoze ktoś?

Gość gość
19.56 kolejna debilka!!!!!

Gość gość
tylko ginekolog :) :)

Gość gość
Ty chyba psychiczna jesteś. Tyle testów pozytywnych a Ty dalej pytasz czy to może być pomyłka?

Gość gość
19:56 to ewidentnie ciąża. Skąd pomysł że to pomyłka?

Gość gość
Wiecie dziewczyny... staram sie o dziecko od 5 lat... nikt w zyciu nie odezwal sie do mnie w taki sposob. Mam nadzieje i zycze z calego serca ze w obliczu największego dramatu kiedy nie bedziecie wiedzialy co robic nikt nigdy nie skwituje Waszego pytania odpowiedzia o tresci - "Jestes debilka"

Gość gość
Ech szkoda gadać

Gość gość
moze i ktos wyzej, nieladnie ci napisal...ale tak na serio..skoro starasz sie juz od 5 lat..to chyba wiesz, ile powinno minac czasu, zeby zrobic test..po co robisz test jeszcze przed terminem spodziewanego okresu? A moze jestes w ciazy, ale jest za wczesnie, by test wykryl ciaze? i po co sie niepotrzebnie stresowac?

Gość gość
Od wielu lat staram sie o dziecko. Lekarka kazala mi zrobic badanie właśnie dzis. Zadałam pytanie Wam, bo chcialam uslyszec opinie zwykłych kobiet ktore spotkały się z tym problemem a nie tylko lekarza. ZAMIAST tego kobieta kobiecie życzy sterylizacji i wyzywa od kretynek. Nie zycze Wam znalezienia sie w takiej sytuacji jak moja. Ale wierze, ze karma wraca. I kiedy TY bedziesz sama, w najgorszym dramacie to ktos powie Ci jedynie, ze jestes kretynką.

Gość gość
Może brutalnie ale prawdę ci napisali

Gość gość
Tak szczerze to radzę zmianic lekarza, chyba powinna wiedziec że do zaplodnienia moze dojsc po kilku dniach od stosunku, a kolejne kilka trwa transport do macicy I zagniezdzenie. Dopiero wtedy uwalnia sie hirmon odpowiedzialny za pozytywny test. I dopiero wtedy czyli jakies 14 dni po stosubku,a nie 5, 7 czy 9 moze cokolwiek sie pojawic

Gość ooisa
Dolacze sie do tematu. Mam 40 lat, niedoczynnosc tarczycy i nieco rozregulowane cykle. (24-32dni). Ostatnia @ 20.11. Zblizenie 3 i 7 grudnia . Beta hcg wykonane 22.12 wynik 0,10 wiec ciazy brak. 24 grudnia pojawilo sie plamienie zamiast normalnego okresu. Nigdy tak nie mialam. Trwalo 3 dni i sie skonczylo. Czy hcg nie zostalo wykonane za wczesnie i jest wiarygodne??