Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wykres temperatur. Czy na tej podstawie da się określić czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Witam! Mam do Was kobietki pewne zapytanie. W sumie od niedawna prowadzę kalendarzyk NPR. Czasem nie wiem jeszcze jak zinterpretować wpisane przeze mnie obserwacje. Jednak chodzi mi szczególnie o to, czy na podstawie samego wykresu temperatury da się określić czy jestem w ciąży? 15 listopada miałam okres - prawidłowo, regularnie (25/28 dzień cyklu) (Czasem miewam nieregularne cykle) Kochałam się z mężem na początku cyklu przez kilka dni, ale uważaliśmy. Gdy stwierdziłam, że jestem już po owulacji pozwoliliśmy sobie na więcej. Nie uważaliśmy już, mąż dochodził we mnie... Kolejną @ powinnam mieć 10 grudnia. Do tej pory jej nie mam a po 4 dniu spodziewanej @ robiłam test ciążowy, który wyszedł negatywnie :( Miałam wtedy 36,45st. kolejnego dnia już więcej i tak codziennie. 36,72 ; 36,75 i dzisiaj 36,80. Wiem że utrzymująca się podwyższona temperatura może sygnalizować ciąże. Ale czy faktycznie w moim przypadku może to świadczyć o tym, że będziemy mieć dzidzię? Jak radzicie, zrobić kolejny test, czy czekać na @???

Gość gość
18 dni wyższej temperatury to ciaza. Zrób test z krwi.

Gość gość
U mnie już dwa dni wyższej temp upewnily mnie o ciąży. Także gratulacje :)

Gość gość
Ahahahhahahhahaah

Gość gość
Jak dwa dni mogą upewnić o wyższej, jak faza lutealna trwa 10-14 dni. Wiem, co pisze, bo stosuje metody naturalne do uniknięcia poczęcia. Dziecko zaplanowaliśmy tez stosując npr.

Gość gość
jak byś miała 37 stopni to tak ale to z mało co masz nie jestem ekspertką ale jak zaszłam w ciąże a okres mi się spoznial 2 dni dziwnie sie czułam rano zmiezyłam temp miałam 37,2 juz wiedziałam że w ciązy jestem nigdy nie mierzyłam temp. ale wiedziałam że jak po terminie jest podwyższona to znaczy że ciąża test wyszedł ci negatywnie więc ciąży nie ma

Gość gość
Tak nie do końca wyższa temp oznacza ciążę. W prawidłowym cyklu i owszem ale przy zaburzeniach hormonalnych nie zawsze . Taka temp występuje przy zaburzeniach wydzielania progesteronu . Monitoruje u siebie 3 cykl bo mam nieregularne okresy , ciągle woda mi sie zatrzymuje , brzuch boli . Najprawdopodobniej mam cykle bezowulacyjne. Najlepiej będzie jeśli pójdziesz na BHCG . W tym momencie mam 23 dni wyższych temp. gdzie norma to 10-16 a po 18 dniu można spokojnie podejrzewać ciążę. W ciąży nie jestem .