Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAK DOSTAĆ PRACĘ W KORPO ?

Polecane posty

Gość gość

jakie wykształcenie jest wymagane jakie umiejętności ?

Gość gość
no też tak słyszałem ale gdzie mmam wogóle aplikować? i na czym polega na praca w korpo bo każdy mówi ale nie tłumaczy jednocześnie co robi

Gość gość
Mam kilka znajomych osób pracujących w różnych korporacjach i w zasadzie wszędzie wymagają 2 rzeczy: dobry angielski i wyższe wykształcenie (ew. student zaoczny). Z tym, że moi znajomi są po bardzo różnych kierunkach - od finansów, przez chemię aż po pedagogikę, i nie stanowi to dla pracodawcy problemu :-)

Gość gość
a gdzie tzreba szukać takiej pracy ? gdzie aplikować ?

Gość gość
Sporo korporacji zleca rekrutacje firmom zewnętrznym, warto się w kilku takich agencjach pracy zarejestrować. A najlepiej gdybyś miała już kogoś w korpo, która Cię interesuje, to wtedy taka osoba mogłaby Ci dać cynk, jeśli ogłosiliby rekrutację na jakieś wolne stanowisko. Myślę, że sporo firm wystartuje z naborem po Nowym Roku, więc będzie to dobry moment na poszukiwania. Powodzenia! :-)

Gość gość
o właśnie o to mi chodziło; ale nie mam nikogo w korpo a nie wiem za bardzo do jakich firm miałbym rekrutowac

Gość gość
Gdybym teraz planowała rozpocząć przygodę z korporacją, uderzyłabym do agencji typu Randstadt, Grafton, Bigram czy Hays. Oprócz tego warto być na bieżąco z ofertami takich portali jak pracuj.pl czy gazetapraca.pl. Dobrym rozwiązaniem jest też założenie profilu na goldenline i linkedin - mój kolega w ten sposób znalazł pracę - rekruter sam się do niego zgłosił z zaproszeniem na rozmowę. W tej chwili jest naprawdę dobra sytuacja na rynku pracy, więc jeśli znasz język i podejmiesz powyższe działania, to masz dużą szansę na sukces. P.S. Przepraszam, że poprzednio pisałam do Ciebie w rodzaju żeńskim, nie wiem dlaczego założyłam, że jesteś kobietą ;-)