Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martyna1517

Syn lat 14 Sylwester

Polecane posty

Witam �� Mam problem mój syn ma 14 lat i wykłóca się że chce iść do kolegi na sylwestra .Nie chce go puścić bo tam nie będzie jego rodziców ..nie mam z kim go zostawić córka zostaje w domu i zaprasza koleżanki ale syn nie chce z nimi siedzieć i córka też nie to powiedziałam mu że zabieram go ze sobą bo idę do koleżanki z z moja przyjaciółką. On zaczął się awanturować że nie pójdzie po tej awanturze już ostatecznie postanowiłam że idzie ze mną .Koleżanki też mówią żebym go brała bo w tym wieku nie powinien chodzić na imprezy a poza tym bardzo go lubią i zawsze się cieszą jak go gdzieś biorę ze sobą dlatego to nie problem . Wy puszczacie swoje pociechy w tym wieku na takie wydarzenia ?

Gość gość
A dlaczego nie? Sama jak miałam 14 lat to mama puściła mnie do kolegi z bloku, po drugiej stronie ulicy. Chodziliśmy razem do klasy i moja mama go znała. Ogólnie to trzy aliasy się całym osiedlem razem. Jego rodziców również nie byli, ale była jego starsza siostra. Później wyszła a nam zostawiła butelkę szampana. O północy poszliśmy strzelać petardy, każdy napis się trochę szampana i było ok. Przecież 14latto już nie takie dziecko. Ty byś chciała w tym wieku, siedzieć w towarzystwie starszych kobiet? Na pewno nie. Daj młodemu żyć. Kiedy mu pozwolisz na sylwestra do kolegi iść? Jak skończy 18 czy 40?

córka ma 16i już może ,myśle że syn jeszcze nie jest na tyle odpowiedzialny po prostu ipowiniem być jeszcze pod moim nadzorem

Gość gość
13:34 Nie wiem kiedy to było, ale jestem pewny, że to były zupełnie inne czasy droga autorko. Teraz pokus i dostępu do nich jest o wiele więcej. Jest mnóstwo przypadków 14 latków, którzy już sięgają po twarde narkotyki, dopalacze. Dla 14 latków alkohol to już nie temat tabu. Ważne wiedzieć z kim pociechy się zadają. Niełatwo tak upilnować, tobie łatwo mówić. 14 latki już zwykle zadają się ze starszymi, a starsi wiadomo mają bardziej ułańskie pomysły...

Gość gość
Owszem było to 10 lat temu ale ludzie, kiedy wy chcecie zaufać waszym dzieciom? Im krócej będą trzymane, tym bardziej będzie je do tego ciągnąć.

Gość gość
puść go, pokaż, że masz do syna zaufanie

Gość gość
Pewni, tak sobie to tłumacz, równie dobrze mogłabyś córki nie puszczać bo zagrożeń dużo, a nóż wie może z brzuchem wróci.

Gość gość
Hahahaha pewnie ktoś jej coś wrzuci to na pewno będzie świadoma i odpowiedzialna.

Gość gość
Tak też chodziłam na imprezy gdzie były same "kolezanki" ale co tam :) ty jesteś matka rób co Chcesz.

Gość gość
Puść syna ale umów się z nim na kilka zasad. Typu, że będziesz co godz dzwonić co i jak. Wytłumacz mu że z daleka od alkoholu chyba, że symbolicznie szampana. Powiedz że o 2 po niego pójdziesz i do domu. Nie ma zabawy do rana. Może coś takiego. Ja chyba imprezowanie zaczęłam w liceum. 15, 16 lat się miało. Ale miałam normalne towarzystwo był alkohol ale z umiarem. Jak chodziło się gdzieś dalej i nie znałam ludzi to pilnowaliśmy siebie na wzajem. Umiałam odmówić narkotyków itd. to zależy od dzieciaka. Choć wiem, że w dzisiejszych czasach jest trudniej. Boże co będzie jak moje dziecko podrośnie.

Gość gość
Ja na pierwszego (prawdziwego) sylwestra poszedłem dopiero w liceum jak miałem już 18 lat. Wcześniej albo nie chodziłem, albo jakieś skromne przyjęcie w domu, albo z rodzicami.

Na takich sylwestrach bez alkoholu się nie obejdzie. Chyba, że ufasz swojemu synowi.

Gość gość
hahahahahahaha przerypane chłoapk mama z taką matką sylwester z mamusią i jej psiapsiółkami hahahah