Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmieszana z lekka

Prezenty dla dalszej rodziny

Polecane posty

Gość Zmieszana z lekka

Po raz kolejny spotkamy się w wigilię z rodziną męża. Oni zawsze wszędzie i każdemu narzekają ze są taaaaacy biedni. Wobec czego nie przynoszą prezentów. No ok rozumiem ale co roku takie zdziwienie ze my dla nich coś mamy i głupi komentarz ze oni nic nie mają bo krucho z kasą.... Ja im nie kupuję nic drogiego , bardziej tak symbolicznie-np w zeszłym roku kupiłam ladna ceramiczna doniczke i zrobilysmy z córką kompozycje z gałązek i owoców, do tego świeczki i wyszedł śliczny stroik na stół :) w tym roku chętnie bym im nic nie dawała bo znów będzie głupi komentarz ze oni kasy nie mają,ale głupio mi z drugiej strony ze jest większe grono,każdy dostaje prezent a 2 osoby nic nie dostają....

Gość gość
Ja zawsze coś kupuje nawet jak sama niedostane. Jak jedziemmy to mamy np dla. Dalszej rodziny wino zapakowane czy bombonierke.

Gość gość
Ale mi nie chodzi o to że oni mi nie dają, tylko o te ich komentarze ze nie mają kasy.... Co z wystarczyłoby iść do pracy...

Gość gość
Jesteś gospodynią na tej wigilii? Daj sobie spokój. Niepotrzebnie robisz prezenty, w tej sytuacji są nadmiarowe. Oni się nie cieszą, są skrępowani że sami nic nie mają.

Gość gość
Nie, jestem gościem, tak jak i oni.