Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Długi okres po tabletkach Vines

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 17 lat i ginekolog przepisała mi tabletki antykoncepcyjne vines, które są nowością na rynku. Przepisała mi je ze względu na małą ilość hormonów i młody wiek. To moje pierwsze opakowanie i wzięłam oczywiście w 1 dzień okresu, który zawsze trwa u mnie max 5 dni, od pierwszego krawienia minął tydzień a ja dalej mam plamienia. Na ulotce w działaniach niepożądanych jest napisane o zaburzeniach miesiączkowania, ale też w opiniach niektóre osoby pisały, że te plamienia mają po 2 tygodnie i dłużej. I moje pytanie brzmi czy to się ureguluje i przestanę krwawić? Czy po prostu panikuję i powinnam jeszcze odczekać? Niby wydłużył się dopiero tylko o 2 dni, ale jestem panikarą niestety :D :/

Gość gość
moja córka też tak miała przy pierwszym opakowaniu ma 16 lat :)

Gość gatonia
To ja normalnie miałam okres 7-8 dni a po tabletkach od razu skrócił mi się do 4 przy pierwszym opakowaniu, przy drugim miałam 3 dni krwawienia i jeden to tylko plamienie leciutkie, z tym że jestem bardzo szczupła i mam anemię, może to też ma wpływ?

Gość gość
Kto ci przepisał te tabletki? Anonimowe panienki z forum? Badały cię, zrobiły z tobą wywiad medyczny? Nie? To czego tu szukasz? Marsz do lekarza wyjaśnić sytuację.

Gość gość
czasami jest tak,ze wszystko musi się przy pigułkach uregulować do 3 miesięcy , więc spokojnie poczekaj, mi wszystko przy vines po 3 miesiącach się uregulowało :)

Gość gość
Ja przy tych pigulkach vines czuje się rewelacyjnie,nawet przez pierwsze 3 miesiące bylo ok... Wiec jesli masz jakies problemy to maszeruj do gina

Gość gość
Właśnie kończę 1 opakowanie vines i świetnie się po nich czuje. Nie miałam kłującego jajnika oraz uczucia bólu brzucha. Jedyne skutki uboczne to trochę więcej pryszczy, które juz znikają oraz powiększony biust (ale czy to jest wada? :). Jestem przy 3 tabletce placebo, krwawienia jeszcze nie ma. Zobaczymy co będzie dalej.