Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za ogrzewanie domu 160m2 place 140zl miesiecznie

Polecane posty

Gość gość

pompa ciepla sobie chodzi i 23 stopnie w domu caly czas sa i woda ciepla do mycia i to zezre pradu za 140zl miesiecznie i nic przy tym nie musze robic, wszystko samo automatycznie smiga a wy co polacy? Wungiel czy chrust z lasu nazbierany? :D

Gość gość
Ja, mam ogrzewanie podłączone do sieci, więc też nic mnie nie obchodzi, a że jest to budynek oddany do użytku w 2016 roku to mam ciepłe i słoneczne mieszkanie.

Gość gość
17.23 ja mam kocioł gazowy kosztował 3,5 tys ty za pompę musiales wywalić ze 30 tys ??? Place msc. W sezonie ok 350 zl i nie musze słuchać tego yebanego wycia pompy

Gość Kaczmarek
A ja mam panele na podczerwień Eco Partner. Nie ma żadnej pompy, nic nie hałasuje, nic nie muszę robić przez cały rok. Inteligentny programator wszystkim steruje. Co prawda na początku należało sobie to odpowiednio ustawić, ale teraz działa rewelacyjnie. Koszty? Niskie. W okresie grzewczym na prąd idzie jakieś 1200 kWh to koszt przy 60 gr jakieś 720 zł. Na cały prąd. I to licząc po drogiej taryfie. A mam G12w, gdzie wieczorem i w weekend mam niższą stawkę. Pewnie wychodzi to więcej niż za pompę ciepła ale na instalację straciłem pewnie 15% tego, co musiałbym wydać na pompę ciepła wraz z całą instalacją.