Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sissey

Tarapaty ze szczęką

Polecane posty

Gość Sissey

Witam. Może jakoś 3 miesiące temu coś bardzo mocno przeskoczyło mi w szczęce, z prawej strony. Bolało okrutnie, ale z czasem ustawało. Nie mogłem się wtedy śmiać, szeroko otworzyć ust i tak dalej. Jakoś po tygodniu ból ustał, z dnia na dzień bolało coraz mniej, aż w końcu po tygodniu przestała mnie ta szczęka boleć i o wszystkim zapomniałem. Jak już wyżej wspominałem, cała sielanka trwała około 3 miesiące. I jakoś tydzień temu zacząłem odczuwać lekki ból właśnie tam, z prawej strony szczęki. Jest delikatny, ale odczuwalny. Obawiam się, że z dnia na dzień będzie mocniejszy, aż w końcu nie do zniesienia. No i zwracam się z pytaniem do was. Co powinienem zrobić, czy zlekceważyć z myślą, że przestanie boleć, samo się przestawi czy coś w tym stylu, czy może jednak udać się z tym do jakiegoś specjalisty? Jeśli tak, to kto się tym zajmuje, stomatolog? Jako informację poboczną mogę dodać, że w ciągu tych 3 miesięcy podczas jedzenia twardszych rzeczy (snickers, jakaś bułka od kebaba, czy nawet bułka pszenna) odczuwałem nietypowe *klik* z prawej strony szczęki podczas przeżuwania. Serio nie wiem czy mam się obawiać. Proszę o pomoc, dzięki.

Gość gość
Szczęka strzela mi jak z karabinu i się wygina na wszystkie strony od lat. Oprócz tego nic nie mam. Może masz podobnie

Gość Sissey
Obawiam się, że u mnie to coś poważniejszego. Dopiero dziś zaobserwowałem, że potrafię normalnie bardzo mocno zamknąć lewe oko. Prawe też potrafię zamknąć, ale lekko, nie tak mocno jak lewe. Nie podoba mi się to.

Gość Sissey
refresh.

Gość Cooliberek
może masz coś z nerwem twarzowym idź lepiej do lekarza , mozliwe że masz zapalenie nerwu twarzowego. Mialam znajomego co miał podobne objawy jak ty

Gość gość
tez czasem mam podobnie

Gość gość
To może być problem ze stawami, np. żuchwowym. Ja tak miałam, byłam u chirurga szczękowego a ten odesłał mnie do ortodonty, abym wyleczyła swoją wadę zgryzu. Na szczęście wada jest nieduża, ale miało to jakiś wpływ na kondycję stawów. Teraz już kończę leczenie, niedługo zdejmuję aparat. Miałam szczęście, bo trafiłam do bardzo dobrej pani dr - p. Borzęcka w Rock Your Smile. Leczenie poszło bardzo sprawnie. Sprawdź pod tym kątem - może masz wadę zgryzu?