Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robicie do jedzenia na swieta

Polecane posty

Gość gość
Zupę, pieróg i ciasto. O i winogrona muszę se kupić.

Gość gość
Na przystawkę terrina z muszlami św. Jacka, na główne pieczony kapłon z kasztanami i mieszanką sałat, na deser panna cotta z musem z mango :)

Gość gość
Bigos bezmięsny już mam, zamrozone 3 spore woreczki, robilam 9 grudnia. pierniczki robilam z córką w minioną niedzielę, bylo ok 70, jest teraz już "tylko" ok 50 ;) udekorowane lukrem zielonym i czerwonym, oraz niektóre czekolaą a troche jest bez niczego. okolo 15 sztuk damy jutro samotnej sąsiadce, która w wigilię zawsze jedzie do syna o ile wiem. no ale schodze z tematu. jutro robię rybę po grecku (łupacza robię), a mąż sałatkę warzywną 0 m.in. szpinak ,sałata lodowa, cebula czerwona - z wędzonym łososiem i z kaszą pęczak (nie ta tradycyjna salatka tej nie lubimy). i jutro wieczorem barszczyk na burakach, z kapusta i jabłkiem, super przepis mam. w Wigilię zrobię z córką pierogi z kapustą i grzybami, węgorza, pieczone marchewki i brukselkę też pieczoną, z miodem i przyprawami (potrawa brytyjska, tu mieszkamy). zamowilam mały sernik na spodzie czekoladowym.

Gość gość
Nic. Mam kurczaka i bułkę w loowce

Gość gość
nic ,jutro jedziemy w gory , wszystko bedzie zrobione i podane

Gość gość
Wigilia: Barszcz z uszkami Pierogi z kapustą i grzybami Rybka, różne rodzaje Sałatka - 2 rodzaje Kapusta z grzybami - hmmm można to nazwać bez-miesnym bigos Paszteciki też z kapustą i grzybami U mnie wszyscy kochają kapustę i grzyby :P Ciasto - sernik, makowiec i szarlotka Śledziki Boże Narodzenie: To co zostanie z wigilii czyli sałatki itp + Bigos Gołąbki Mięsa - różne rodzaje Ciasta ...pewnie więcej, ale już się pogubiłam

Gość gość
Idę na gotowe z mężem i dziećmi :P Tzn. robię i zabieram ze Sobą ciasto, sałatkę, soki itp, ale ogólnie mieszkanie mam mega wysprzątne, zamykam je i w tango! :P