Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zaabciaa97

Tatuaż , pomocy

Polecane posty

3 dni temu zrobiłam sobie tatuaż . Dziś zauwazylam ze kontur sie pogrubił w niektporych miejscach bardziej w niektorych mniej czy to normalne kidy tatuaz sie goi ? czy tatuaz sie rozlał ? w niektorych miejscach wyglada jakby byl rozmazany . Czy to normalne w pierwszych dniach gojenia sie tatuazu ?

wiesz ile trujacych rakotwurczych sybstancji sobie zafundowałas nie liczac o skutkach duchowych bo biblia zabrania tatułowania oszpecania ciała bo ciało jest swiatynia ducha sw

Gość gość
Gdzie go masz? Może to być gojenie, a mógł się faktycznie "rozlac" (chociaż to widac od razy) - zwłaszcza jak masz go na kości

Gość gość
Trzeba bylo sie przygotowac troszke i podszkolic, zanim sie zrobilo tatuaz.. spontaniczne tatuaze a potem placz, a to nieodwracalne

Gość gość
Nie jest powiedziane, że był spontaniczny. Skóra to nie kartka, nie wszystko wychodzi idealnie

Gość gość
Wlasnie, dlatego dziwi ta moda na robienie sobie tatuazy nawet wsrod dwudziestolatkow i tak wczesne szpecenie ciala badz narazanie na tego typu problemy

Gość gość
To nie jest problem, po prostu trzeba być tego świadomym. Poza tym nikt się nie szpeci, to ozdoby. Cholernie drogie ozdoby - nikt by tego nie robi żeby źle wyglądać

Gość gość
Wg mnie ozdobic sie mozna droga kolia, zegarkiem lub bransoletka, ktore szkod nie wyrzadzaja. Tatuaz to niestety wpuszczenie do organizmu niesamowitej ilosci szkodliwych substancji.

Gość gość
Już parę razy było o tym micie i nie chce mi się znowu o tym dyskutować. Mówiąc krótko - tatuaże nie są toksyczne, a jak chcesz być pewien to skład jest na butelce. Osobiście nie lubię drogiej biżuterii, wolę tatuaże :)

Gość gość
No chyba ze tak, to juz kwestia gustu i stylu :)

Gość gość
Otóż to, ja po prostu wolę ozdoby których nie mogę zgubić albo zostawić na parapecie w siłowni :P

Gość gość
Masz pewność, że ich nie zapodziejesz :) a skoro jesteśmy przy tym temacie, i cos wiesz o silowni, zapytałabym Cię, czy istnieje mozliwosc pojscia na silownie pierwszy raz (lub jednorazowo) i cwiczenia tam samemu, bez trenera? Mialam silownie w szkole i krzywdy sobie tam nie zrobie, teraz chcilabym sie zapisac gdzies w miescie i mam dylemat :P chyba ze to zalezy od danej silowni?

Gość gość
to zalezy od siłowni. Na niektórych można płacić od sesji, na innych są karnety różnej długości. Nie spotkałam się żeby na jakiejkolwiek trener był obowiązkowy.

Gość gość
Ok, bede sie w takim razie dowiadywac w konkretnych silowniach, dziekuje Ci slicznie za odpowiedz :)

Gość gość
Po zrobieniu tatuazu wazna tez jest jego pielegnacja. Moze zapytaj swojego tatuazyste czy wszystko ok, na pewno cos ci doradzi. Jesli chodzi o mnie to moj tatuaz ladnie sie goil, zero problemow, robilam u Huberta: https://www.facebook.com/pg/studio.tatuazu.warszawa.tattoo/photos/?tab=album&album_id=10154266085246226 ten salon to profesjonalne studio z super klimatem, od jakiegos czasu są na ul. Wilczej :)

Gość Marzena Klyta
A gdzie robiłeś ten tatuaż ? Ja nie miałam zadnych powikłań . Ale lekkie opuchnięci może być i to jak najbardziej . Normalna reakcja . Zanim wg zrobiłam tatuaż to najpierw sobie przeczytałam jak taki proces gojenia się tatuażu przebiega ;) http://blog.loveink.pl/jak-przebiega-proces-gojenia-tatuazu/

Gość gość
nigdy nie korzystajcie z miejsc które reklamują się w ten sposób

Gość Katarzyna ze Skin Project

Jeśli w trakcie gojenia tatuażu cokolwiek nas niepokoi, warto skontaktować się ze swoim tatuatorem i mu się pokazać. Porady na forum nie mają realnie prawie żadnej wartości, to trzeba zobaczyć na żywo i musi to zrobić profesjonalista. U różnych osób gojenie przebieg różnie, to w dużej mierze sprawa indywidualna. Tak samo jak jednego będzie bardzo swędzieć a innego prawie wcale. Jedno jest pewne - w przypadku wątpliwości lepiej zadziałać szybko i szybko skonsultować temat w studio. Trzeba pamiętać, żeby nie narażać świeżego tatuażu na działanie wody i słońca. Przez kilka tygodni dziary nie opalamy i nie moczymy w wannie (a tym bardziej w jeziorze czy basenie). Ważne jest tez, aby nie dotykać bez potrzeby i nie dawać dotykać tatuaży innym osobom - to zwiększa ryzyko nadkażenia bakteryjnego. Czy poza tym istnieje skuteczna profilaktyka zakażeń i przesuszenia tatuażu? Owszem. Polecamy - z czystym sumieniem! - nasz innowacyjny spray https://skinproject.tattoo - który dzięki zawartości składników aktywnych chroniących przed bakteriami i stanami zapalnymi zaopiekuje się waszą nową dziara na 10/10.

Gość queen

pielęgnacja i wybór odpowiedniego i sprawdzonego studia to podstawa. Ja trafiłam do Jah Love Tattoo w Warszwie i szczerze to miejsce polecam. Komfortowe warunki ( jest naprawdę czyściutko i sterylnie), fajny klimat, utalentowani tatuażyści. została poinformowana jak dbać o tatuaż.

Gość gilerrmo

A gdzie robiłeś ten tatuaż ? Ja nie miałam zadnych powikłań, ale smarowalam tym co polecil tatuazysta

octenicare + octenisept, bezpieczenstwo jednak najwazniejsze, zaden tribiotic