Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dzieci w wieku 6 i 4 lata mogę uczyć układać ubrania w szafkach?

Polecane posty

Gość gość

Bo składam im ciuchy co sobotę a sporo tego maja, już po dwóch, trzech dniach na półkach istny burdel. Czy to nie za małe dzieci na takie obowiązki? Pomyślałam że gdyby same poukładały to może by bardziej dbały o porządek w bieliźniarce.

Gość gość
Nie no zglupialas? Jak to chlopcy , to umiejetnosc zbedna! Beda mieli zony! Jak dziewczynki , to chocbys z batem stala , porzadku w szafie nie nauczysz- geny!

Gość gość
Na głupie pytanie głupia odpowiedź ( gość dziś ) :P Trzymać porządku nie będą, ale uczyć, czyli składać na początku razem z nimi możesz. Po 3 latach może będą trzymać większy porządek.

Gość gość
Mój 4,5latek lubi układać swoje ubrania w szafce.

Gość gość
Nie, nie wolno ci tego robić. Przecież to przemoc domowa

Gość gość
Mój synek zawsze miał utrzymywać jako taki porządek w pokoju, ale akurat składania ubrań od niego nie wymagałam- miał z tym za duży problem. Pewnie że go uczyłam, teraz jako sześciolatek robi to sprawnie i już sam sobie poprawi lekki bałagan (ma ubrania w komodzie więc trochę łatwiej niż na półce). Natomiast nie widziałam sensu w tym żeby kazać mu to robić jako czterolatkowi, bo by modlił się 10 min nad każdą bluzką, a po trzeciej zaczął płakać. Miał od początku obowiązki na miarę swoich umiejętności, jako czterolatek np. segregował pranie, zdejmował je z suszarki, no i wszyscy "od zawsze" odkładają brudne ciuchy wyłącznie do kosza.

Gość gość
Mój syn ma niespełna 4 lata i sam się ubiera rano więc ma powiedziane że jak sobie wybiera ubrania to ma potem zostawiać porządek. Trochę to trwa bo nawet majtki lubi sobie wybrać ;-) Jedynie z koszulkami jest trochę trudniej ale ćwiczymy.

Gość gość
Moja córka ma 2 latka i układa ze mną pranie. Sama chce. To znaczy ona mi podaje ubrania, a ja układam. Robi przy tym więcej szkody, niż pożytku, ale wychodzę z założenia, że czym skorupka za młodu.