Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tylko ja wolę codzienność bardziej niż święta, jak przetrwać ten czas.

Polecane posty

Gość gość

Lubiłem święta ale to było jak miałem 12 lat i jeździłem na wieś z rodzicami do babci do ciotek wujków zawsze to był fajny czas odwiedzin, spotkań. Co się zmieniło? Wszystko. Dzisiaj spędzam 360 dni w roku z rodzicami. Nikt nas nie odwiedza ani my nikogo wszędzie daleko ,część rodziny za granicą, część nie żyje.Kontakty się pourywały. W sumie to męczy mnie to że przez 3 dni wszystko będzie pozamykane, ludzie bedą w domach, nikogo na ulicach Nie wiem jakoś lubie codzienność, prace to że nie musze siedzieć w domu, lubie ten zgiełk świeta mi nie odpowiadają

Gość gość
Mam dokłądnie tak samo więc nie jesteś sam. Święta u moich dziadkó to była po prostu bajka jak w telewizji. Czasy się zmieniły, ludzie pokazują swoje prawdziwe oblicze, snobizm, kasa, płytkość relacji. Dobrze, że jest Internet, można obejrzeć jakiś film, poczytać ksiązkę, posłuchac muzyki. Wszyscy jesteśmy zmęczeni, zaganiani, już nie potrafimy się cieszyć chwilą. Istnieje też jakas presa, kto zrobi bardziej wypasione święta, kto sobie pojedzie za granicę, kto ma więcej światełek przed domem. Wszystko jakieś takie sztuczne. Chce wrócić do przeszłości, móc znowu usiąśc koło mojego dziadka i posłuchać jego opowieści, zjeść pajdę babcinego drożdżowca, popić kakao i popatrzeć sobie na palące się drewno w piecu...

Gość gość
a może chciałabyś popatrzeć na ludzi w piecu ?

Gość gość
Jak masz nie mieć dość świąt jak święta w telewizji i marketach trwają już od 1 grudnia jak nie więcej. To przecież jest chore.

Gość gość
to jest całkiem normalne uczucie, tez tak mam juz od bardzo dawna, zrob w te dni, tylko to co tobie sprawia przyjemnosc, oderwij sie mentalnie odłącz i zobaczysz, ze bedzie ci duzo lżej. Ja tak uciekam wlasnie. Tv nie ogladam juz z pare lat i mam wywalone na tą komerche i propagandy.