Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto w dzisiejszych czasach otworzyć kantor stacjonarny???

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się nad otwarciem kantoru stacjonarnego. Znajomy prowadzi taki biznes i o dziwo z roku na rok obroty mu rosną. Nie wiem, ale przypuszczam, że to efekt milionów polaków pracujących za granicą. Teraz jeszcze doszli mu Ukraińcy którzy wymieniają u niego dziesiątki tysięcy dolarów. Niestety problem jest taki, że w tym biznesie wymagana jest wiedza. Poszperałam trochę w internecie i znalazłam tylko dwie sieci na rynku: extrakantor.pl i kantorr.pl Pierwsza jest dłużej na rynku i ma już kilkanaście kantorów. Z tym, że po wyglądzie ich strony internetowej i po obejrzeniu na śląsku jednej z ich placówek zniechęciłam się. Totalna amatorka i jak dla mnie dziadostwo...Te kantory to chyba tylko na koszty zarobią, bo Ja bym tam w życiu nie poszła wymienić waluty. Druga sieć zrobiła natomiast na mnie piorunujące wrażenie. Strona www piękna i nowoczesna a placówka stacjonarna jest perfekcyjna. Minusem ich sieci jest krótki staż na rynku, choć z tego co wiem to w branży finansowej działają od kilkunastu lat. Jestem umówiona z nimi na spotkanie. Zobaczymy co mają ciekawego do powiedzenia.

Gość propen
To zależy co zamierzasz zaoferować, bo żeby wygrać z internetem musisz zapewnić solidne warunki. Co to oznacza? Masz przykład sieci Kantory Plus. Oni sprzedają walutę przy speradzie 0,5 grosza. I teraz - czy jesteście w stanie się zbliżyć do tej oferty? Zaproponować coś podobnego? No właśnie - wejście teraz na ten rynek jest po prostu trudne.