Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EC566PL

Czy należy mi sie mieszkanie socjalne?

Polecane posty

Cześć wszystkim.Spróbuje opisać w skrócie mój problem.Rodzice rozwiedli sie jeszcze jak byłam mała,aktualnie mieszkam z ojcem w małym mieszkaniu.Mój ojciec zaawansowany schizofrenik,choleryk,perfekcjonista niestety utrudnia mi znacząco życie.Awantura o byle co jest na porządku dziennym.Do tego coraz częściej towarzyszy mu alkohol.Żeby nie było, ja nie obwiniam go za to,że jest chory.To nie jest jego wina,nawet mi go szkoda.Niestety nie moge dłużej z nim mieszkać ponieważ przez stres przez jaki teraz przechodze nie moge sie uczyć, znacząco pogorszyły mi sie oceny.Chodze do lo,został mi jeszcze rok a wiadomo mature chciałabym zdać a później iść na studia.Nie piszcie mi,że jakoś to wytrzymam,że tylko jeszcze rok mi został..etc. Kto uczy sie ten wie,że do tego potrzebny jest spokój i cisza a nie wieczna nerwówka. Wyjście jest jedno,wyprowadzka.Niestety nie mam żadnych oszczędności,do pracy nie mogę iść a na rodzine nie moge liczyć.A więc pytanie do Was czytelnicy-czy należy mi sie takie mieszkanie lub pomoc finansowa od państwa,która pozwoliłaby mi na usamodzielnienie sie? bardzo proszę o odpowiedź,dziękuje

Dodam jeszcze,że to sytuacja tymczasowa.Nie chce żyć za państwowe pieniądze jednak w tym momencie życie mnie do tego zmusza.Po liceum mam zamiar iść do pracy i na studia zaoczne