Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wynik beta hcg

Polecane posty

Gość gość

Hejka, czy wynik beta hcg to wiarygodne badanie?

Gość Cooliberek
Tak najbardziej wiarygodne

Gość gość
Tak jeśli nie była zrobiona zbyt wcześnie. Po jakim czasie od stosunku zrobiłaś betę? Który to dzień cyklu?

Gość gość
Badanie wykonane 83 dni po stosunku. Gonadotropina kosmowkowa+podjednostka B wynik <0,10 mIU/ml

Gość gość
I ty nadal się zastanawiasz? Żartujesz sobie. Po takim czasie beta, testy z moczu i ginekolog wykryłyby ciążę. Wkrecasz się jak widzę.

Gość gość
Masz racje już zeswirowalam, bo tak panicznie nie chce być w ciąży, ze wszędzie doszukuje się jakiś nieprawidłowości, błędnych wyników etc

Gość gość
To daj spokój z beta i testami i idź do gina. Zrobi USG i będzie oo sprawie. A okres masz czy nie?

Gość gość
po stosunku dostałam dwa tygodnie wcześniej niż powinnam, i do tej pory występuje w planowanych dniach, tylko niepokoi mnie jego ilosc, bo bardziej przypomina krwawienie niż miesiączkę, dlatego zrobiłam betę.

Gość gość
Nigdy więcej k****, suchota do końca życia

Gość gość
A u ginekologa byłaś? Jeśli nie to musisz iść bo najwyższy czas na to skoro masz problem z cyklem.

Gość gość
Byłam na początku listopada, miałam badanie/wywiad i teoretycznie wykluczyła ciąże, ale nie wiem może było zbyt wcześnie żeby coś zobaczyć, na usg, chce jutro umówić się na wizytę bo chyba psychicznie się wykończę

Gość gość
A kiedy był stosunek? Ile czasu po stosunku byłaś u lekarza? Co ci powiedział na problem z okresem?

Gość gość
A stosunek byl z zabezpieczeniem czy bez? Jest podstawa do myślenia i ciąży w ogóle?

Gość gość
Stosunek był 30 września, u lekarza byłam 1 listopada, Pani doktor powiedziała, ze czasem cykl się przesuwa i to w sumie nie powinno wzbudzać niepokoju, a co do stosunku to było tak ze chłopak włożył na pare sekund dosłownie, nie chciałam dalej w to brnąc(przepraszam ze tak to opisuje ale nie wiem jakich słów użyć) jednak nie było prezerwatywy wiec liczę się z ryzykiem ze coś się mogło dostać...

Gość gość
A co do bety to słuchajcie, robiłam w jednym laboratorium wynik po 45 dniach <1,2mIU/ml (powtórzyłam badanie po dwóch tygodniach, bo się naczytałam, ze wynik mógł zostać zamieniony i inne historie) 60 dni po wynik bez zmian <1,2mIU/ml, i wynik ostatniej bety już w innym laboratorium 83dni po wynik <0,10mIU/ml

Gość gość
No to wybacz ale masz paranoję. USG ponad miesiąc po stosunku. U mnie przy nieregularnych cyklach gin wykrył ciążę w 8tc licząc od ost okresu a dodam że owulacja przesunęła się o 2 tygodnie był to 5tc. A u ciebie czy można to nazwać stosunkiem skoro to było kilka ruchów bez wytrysku. A który to był dzień cyklu?

Gość gość
A o co ci chodzi z tymi wynikami bety? Bo cały czas negatywne masz przecież.

Gość gość
No, żeby było jeszcze bardziej absurdalnie to stosunek był dwa dni po okresie.

Gość gość
Czyli który dzień cyklu przy jak długich cyklach?

Gość gość
Wiem, ze negatywne, ale czy wiarygodne, jest możliwość pomyłki? Mam już świra chyba

Gość gość
Cykle 28dniowe stosunek 8dc

Gość gość
A skąd ktoś online ma to wiedzieć? Uważasz że 3 bety się pomyliły? Pytaj o to w laboratorium gdzie robiłaś.

Gość gość
Moim zdaniem ciąży nie ma ale i tak wiem że cię to nie przekona więc idź do gina na USG i w końcu zakończysz ten temat.

Gość gość
O co ci jeszcze chodzi że podbijasz. Pisz konkretnie.