Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czas zapłodnienia a płeć dziecka

Polecane posty

Gość gość

Hej. Czy zachodząc w ciaze planowalyscie jego pleć? Niby przed owulacji to dziewczynka a po chlopak. Czy udało się Wam to zaplanować?

Gość gość
Ja nie planowałam specjalnie dziecka i seks był w 9dc, a owulacja zwykle koło 14dc. I na przekór wszystkiemu wyszedł chłopak :) Teraz jestem w ciąży z seksu w 10 dc, ale czułam kłucie jajnikabna owulacje już w 11dc i rzeczywiście z Usg dzidzia wygląda na 3 dni starszą. Jeszcze nie wiem co będzie, ale wszystko jedno byle zdrowe było :)

Gość Małgorzataata
Ja mam syna z owulacji właśnie :) Teraz jestem w ciąży i staraliśmy się na długo przed owulacją, a czy się udało dam znać za tydzień :P

Gość gość
Przekopałam kiedyś chyba cały internet w poszukiwaniu właśnie takich informacji Przeczytałam mnóstwo for internetowych. Miałam na tym punkcie bzika. Wnioski jakie wyciągnęłam są takie, że owszem było wiele kobiet, którym takie planowanie płci idealnie się udało, ale było i drugie tyle, które miały zupełnie odwrotnie. Także wnioskuję, iż trzeba mieć szczęście celując w daną płeć i to fifty-fifti 50na50 :)

Gość gość
11:14 A dla mnie to jest jakieś oszukane , raczej decyduje przypadek, 3 razy planowałam chłopca, bo bardzo pragnełam mieć synka i za każdym razem rodziła się dziewczyna

Gość gość
Co wy robilyscie na lekcjach biologii w podstawowce??? Nue wiecie ze o plci przesadza chromosom X albo Y w plemniku??? Owulacja nie na kompletnie nic do rzeczy - wiedza z VI klasy podstawowki!!!

Gość gość
Mylisz się. Istnieją badania, które mówią, że plemniki z chromosomem y są szybsze, ale krócej żyją natomiast te z x są wolniejsze, ale dłużej żyją. Więc seks przed owulacją zwieksza szanse x, a w dniu owulacji y. Oczywiście tego cie w 4 klasie nie uczyli.

Gość gość
"VI" to szosta klasa a nie czwarta ty wielka ekspertko od owulacji!

Gość gość
ta owszem ale cytuję : Czy wiesz, że każdy męski plemnik posiada inny chromosom – X lub Y? Od tego, który plemnik doprowadzi do zapłodnienia (czy ten z chromosomem X czy Y) zależy płeć dziecka. Silniejsze, wolniejsze i bardziej wytrzymałe plemniki to te z chromosomem X, czyli odpowiedzialne za poczęcie dziewczynki....... i własnie o to chodzi w sexie przed i w trakcie owulacji

Gość gość
Ja zaplanowałam płeć dzieci. Po dwóch córkach dwa razy celowaliśmy w dyna i udało się, seks tylko w dzień owulacji. Córki zostały poczęte przed owulacją.

Gość gość
To, że w pośpiechu przeczytałam 4 zamiast 6 jest mniejszym wstydem niż to, że Ty po podstawówce przestałaś poszerzać swoją wiedzę i to czego Cię tam uczyli traktujesz jako jedyną prawdę objawioną.

Gość gość
U nas przed owulacją (wiem bo miałam monitoring) i jest chłopak. To nie takie proste ☺ Szanse na daną płeć są duże bo aż 50 procent ☺ A jak "siè uda" to i tak przypadek. Wiele możliwości nie ma ... najwyżej 3.

Gość gość
Aha dzięki za odpowiedzi . czyli szansę jak 1 do 1. No i dobra będzie niespodzianka. Byle były dwie kreski na tescie potem niech się dzieje wola Nieba

Gość gość
U nas sex pięć dni przed owulacją i ma być niedługo chłopak. Ginekolog twierdzi że to nie ma znaczenia.

Gość gość
Tez czytałam o plemnikach z y bedacych szybszymi, ale rowniez cos o srodowisku w pochwie. Jezeli srodowisko w pochwie jest bardziej zasadowe to sa wieksze szanse na chłopca (plemniki z x wymieraja bardziej w takim srodowisku). Jezeli w pochwie bedzie srodowisko bardziej kwasowe to sa wieksze szanse dziewczynki. Dieta mozna wpłwac na to czyli na dziewczynke jesc magnez, wapno, i kwasowe rzeczy jak kukurydza, mieso fasolki, kawa, jogurt, sliwki, rybe czy tez watrobe. Te dwa czynniki czyli czas owulacji plus srodowisko w pochwie zwiekszaja szanse na pozadana płec