Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dla Was to jest skąpstwo?

Polecane posty

Gość gość

Mój chłopak zarabia około 5-6 tys. miesięcznie. Denerwuje mnie jednak jego podejście do samochodów - jeździ Peugeotem 208, czyli małym, raczej damskim samochodem. Samochód jest dość nowy - ma rok, a jego zakup tłumaczy kosztem dojazdu do pracy. Dojeżdża 60km w 2 strony. Tylko nie wiem, jak na to patrzeć. Czy uważacie, że przy takich zarobkach, taki samochód to wyraz skąpstwa?

Gość gość
Porażka, Peugeot to wieśniactwo.

Gość gość
Ja zarabiam 3500-7000, 10 000. Średnio ok. 6000. Mam stare seicento. I nie, to nie skąpstwo.

Gość gość
Jest oszczędny, bierz z niego szmato przykład. Zamiast często srać można pierdzieć i tym samym zbierać na więcej.

Gość gość
Mogę dać przykład prosto z mojej rodziny... Jest nas 5 rodzeństwa i trójka z nas ma samochody jak to dziś... i wygląda to tak, że nasze dochody są w granicy 2000-3000zł. a jeździmy kolejno: VW Golfem (1999r.) Fiatem Pandą (2004r.) oraz Dacią Lodgy(2016r.)... więc wszystko zależy od osoby. ALE, autorko, powiedz: dlaczego uważasz, że roczny samochód za jakieś (nie znam się za bardzo) 40000 zł. ma być skąpstwem?

Gość gość
Dlaczego skąpstwo? Bo nie szpanuje. Dla mnie jest to normalny czlowiek.

Gość gość
jej blachara nie może się pochwalić psiapsiółką że jej facet jeździ audi albo mercedesem normalny dramat :D jesteś pewnie z tych co kasa się nie trzyma

Gość gość
A co cię obchodzi jakim on jeździ to nie twoj mąż. Chcesz się wozić kup sobie wypasionego suva za ... swoje.