Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Przysposobienie,odebranie praw ojcu

Polecane posty

Gość gość

Witam,mam pytanie złożyłam do sądu wniosek o odebranie praw rodzicielskich ojcu biologicznemu ponieważ córka ma już 7lat a z ojcem biologicznym nic jej nie łączy,ojciec przez te 7lat ani razu jej nie odwiedził nie kontaktował się a alimenty otrzymuje z funduszu alimentacyjnego wniosek złożyłam ponieważ córka jako swojego tatę traktuje mojego męża który chce w pełni moja córkę przysposobić i radca prawny doradził nam aby podjąć najpierw kroki pozbawienia a później adopcji ponieważ ojciec biologiczny jest nie słowny i żeby nam nie robił problemów przy adopcji bo gdy będzie pozbawiony praw to nie będziemy potrzebować jego zgody do adopcji córki tylko nurtuje mnie pytanie czy to będą wystarczające argumenty na pozbawienie go praw (mam na to wszystko świadków) ponieważ miałam już sprawę o zakaz jego kontaktów z córką na której powiedział że założył nową rodzinę w której ma drugą córkę a z moją córką niechce i nie będzie się kontaktować przez co sędzina odrzuciła mój wniosek argumentując go tym że bez sensu jest mu ten kontakt zabraniać skoro z niego nie korzysta i niechce korzystać.Czy ktoś się orientuje w takim temacie i miałby chęć i wiedze aby ze mną porozmawiać coś doradzić??

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować