Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćem90

Cukrzyca ciążowa leczenie

Polecane posty

Gość gośćem90

Czy sa tu mamy ktore maja cukrzyce ciążowa? Miałam robione obciążenie glukoza 75. Na czczo 96, po 2h 180. Mówiłam lekarzowi ze poszłam na badanie chora, mam zapalenie oskrzeli i gorączkę. Od dwoch tygodni pije litrami herbatę z miodem i słodkie domowe syropy bo wszyscy lekarze odmawiają podania leków a do pulmonologa musze czekac na wizytę. Dostałam skierowanie do diabetologa. Jak wyglada pierwsza wizyta? Dodatkowo lekarz stwierdził nadciśnienie przy 140/80 i zbyt krótka szyjkę 3cm. Za dwa tygodnie chce zakładać szew. Jestem w 27 tc.

Gość gość
po co piłaś takie syropy wiedzac ze bedzie badanie glukozy? pójdziesz do poradni, dostaniesz glukometr i bedziewsz mierzyc kilka razy dziennie. ale zanim pójdziesz zrób sobie ze dwa razy sam wynik glukozy na czczo, zeby wiedziec, czy to było jednorazowo, czy nie

Gość gość
mysle ze te slodkie plyny nie maja tutaj tak duzego znaczenia. powtorz badanie a najlepiej na 24h przed krzywą cukrową ogranicz cukier do minimum, ale nie rezygnuj z niego bo zfalszujesz wyniki w poradni dostaniesz glukometr i recepte na paski rozpisana dietę, kontrola średnio co 2 tygodnie, jak regulacja za wysokiego poziomu cukru nie pomoże dietą przepiszą ci insulinę po porodzie wszystko wraca do normy;-) jak moge ci doradzic jezeli masz mozliwosc omijaj poradnie diabetologiczne na nfz, traktuja tam kobiety nie za dobrze, chociaz nie wszedzie i bedziesz kolejna z kolei obsluzona szablonowa ciearówka, jezeli masz opcję pojsc prywatnie np. luxmed medicover czy w ogole prywatna praktyka polecam bo mam mega porownanie na nfz w 1 ciazy przytylam 12kg i to rzekomo bylo powodem cukrzycy ciezarnych, bylam wysmiewana i krytykowana a lekarzyna na moich oczach żarł ciasto i mowil ze też bym pewnie zjadla;-( w 2 ciazy tylko prywatne wizyty i wszystko bylo super, dieta, kontrola, pomoc i wparcie;-)

Gość gość
Ja dzisiaj byłam na wizycie u swojego ginekologa. U mnie 8 tydzień i nie podoba mu się mój cukier. Dał mi skierowanie do siebie do szpitala, tam mają mi porobić jakieś szczegółowe wyniki,a potem diabetolog ma mi wszystko ustawić. Mój ginekolog twierdzi, że to lepsze rozwiązanie niż szukanie na własną rękę diabetologa. Poleca też portal slodkiemamy. Tam są wszystkie wskazówki co do żywienia.

Gość gość
18.43 kobieto nie szerz głupot! nikt nie pozwoli cięzarnej robić krzywej cukrowej w krótkim okresie czasu! Bo bardzo obciąża trzustkę i nie praktykuje się takich rzeczy! Niech dziewczyna zbada ze dwa razy glukozę na czczo (6,60zł) z krwi po prostu.

Gość gość
Dostaniesz glukometr i 5 razy dziennie chyba sprawdza się cukier. Dodatkowo dieta która wcale niejedt zła bo pozwala zdrowiej jeść w ciąży co często jest na plus. I tyle.

Gość gość
miałam w ciązy rygorystyczna dietę, kilka razy mierzyłam poziom cukru i miałam zalecenia by rodzić w specjalistycznym szpitalu. Co miesiąc chodziłam tez do poradni dla ciężąrnych kobiet z cukrzycą a tam spotkanie z ginekologiem i dietetykiem. U mnie obyło się bez leków! Po ciąży byłam badana chyba z 3 razy i nie wyszła cukrzyca. POWODZENIA!