Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćff

Czy warto inwestowac w sztabki zlota?

Polecane posty

Gość gośćff

Szukam prostej inwestycji pieniedzy aby przede wszystkim nie steacily na wartosci i moze daly jakis zysk.

Gość gośćff
Tylko nie wiem czy matka mi pozwoli inwestować.

Gość gośćff
Wczesniej z mama podszyw. Mieszkanie nie wchodzi w rachube. Mam tylko 30 tys. Wiem ze to nie wysoka kwota alw Chcialabym zeby te pieniadze nie tracily na wartosci a niekoniecznie chcialabym szukac czesto nowych korzystniejszych lokat. Chce dac te pieniadze dziecku jak bedzie usamodzielniac sie (pewnie dobieram wiecej ale na chwile obecna mam tyle co mam) A to jeszcze pare lat. Poki co ma kilka miesiecy dopiero :)

Gość gość
Ostatnio platyna jest tania, ja kupiłem sześć monet wiedeńskich filharmoników i zobaczę co będzie za pół roku czy rok. Może zarobię? Chyba tak ale kto to wie.

Gość prawi 118
zloto jest najdrozsze w historii 20 lat temu bylo duzo tansze ..,, Problem w tym ze przez to wlasnie ze jest tak drogie jego ceny mogą sie zmieniac w rozny sposob taniec stac w miejscu a nawet rosnac ale czy moze podrozec cos co juz teraz jest bardzo drogie ? Dlatego inwestycja w złoto jest moim zdaniem jednak srednim pomysłem.,

Gość prawi 118
zloto raczej nie bedzie tanieć , wiec mozesz zainwestowac , ale ,.., musisz liczyc sie z tym ze jego ceny są najwyzsze od 20 lat i istnieje ryzyko ze przez najblizszych 5 lat bedzie stalo w miejscu jego wartosc,.i nie ruszy ani grosza do przodu ..

Gość marionŻ
Ja zainwestowałam w mieszkanie i nie żałuję. Osiedlem zarządza warszawska firma per modum więc w ogóle nie ma żadnych problemów. Wracam i mieszkam. Gdybyśmy mieli dom to nie miałabym męża bo cały czas bu grzebał przy usprawnianiu naprawach czy pieleniu ogródka.

Gość gość
Jeżeli nie jesteście pewni czy inwestować w złoto, zawsze możecie zainwestować w kamienie szlachetne. Polecam wam zgłosić się do firmy www.att-invest.pl Znają się świetnie na kamieniach szlachetnych, złocie i inwestowaniu w nie.

Gość gość
Nie inwestuj w złoto, kupisz drożej a jak będziesz chciała sprzedać to nikt nie da Ci nawet ceny wyjściowej. Od zwykłego człowieka kupuje się zawsze taniej. Zainwestuj w koparte krypto wlaut, w kilka lat zarobi ponat 100tys albo zainwestuj w aleksandryt (aktualnie najdroższy klejnot na świecie)

Gość gość
Może spróbujecie w FutureNet??? Prosta sprawa ale nie ukrywam, że trzeba coś zainwestować żeby samodzielnie codziennie zarabiać. Jeśli ktoś nic nie chce sprzedawać a mieć z tego pieniążki to naprawdę polecam. Mój kontakt rsek@interia.pl.

Gość joko66
Slyszalam juz nie raz, ze da sie w taki sposob niezle inwestowac i przynosi to zyski. Jak zaczeliscie takie dzialania? Tutaj http://zyziu.pl/forum/mennica-skarbowa czytam o tym, jak w ogole zaczac. Takie firmy moga pomoc na pocztku. Moze warto sprobowac.

Gość gość
Możesz kupić złoto, a jednocześnie sprzedaż w skupie na mennica24.pl. Właśnie w taki sposób moim zdaniem powinien działać każdy pośrednik. Zawsze w określonym terminie wywiązywali się u mnie z dostarczeniem złota, więc nie mam żadnych zastrzeżeń. Polecam, bo też kiedyś długo czegoś takiego szukałem.

Gość gość
Fizyczne złoto tylko w http://mennica24.pl. Bezpiecznie, formalnie bez zarzutu, oryginalne, najpopularniejsze odsłony złota inwestycyjnego, że nawet laik poradzi sobie z upłynnieniem.

Gość gość
Nie opłaca się inwestować ani w złoto, ani w kamienie szlachetne. W Polsce to kpina, nie inwestycja. Ale każdemu dla doświadczenia polecam zakupić, przetrzymać, po czym spróbować sprzedać z zyskiem. Przepłacacie, nie jesteście świadomi realnej wartości tego, co kupujecie, dlatego robią was w ciula. Powodzenia.

Gość petodo

Moim zdaniem lepiej inwestować w pochodne oparte na złocie - w XTB macie możliwość inwestowania w surowce. Na koncie basic dostaniecie gwarantowany stop loss, do tego rozsądne warunki, prowizje, opiekun i szkolenia. Wiadomo - to jest poważniejszy temat, ale macie konto demo. Można sprawdzić, czy dacie sobie radę. Tak naprawdę w tym nie ma niczego skomplikowanego. Trzeba pilnować absolutnych podstaw.

Gość Gienek

Jak tak obserwuję rynek to widzę, że budzi się w Polakach od jakiegoś czasu taki swoisty zmysł inwestycyjny, po prostu chętniej lokujemy swój kapitał niż kiedyś. Złoto? Jak dla mnie na pewno ciekawa i bezpieczna opcja, do której też coraz więcej ludzi się przekonuje, choć na początku może wygląda to jako rozwiązanie trochę egzotyczne. Do zamawiania złota inwestycyjnego polecam firmy zrzeszone w GMP, choćby sprzedawcę z mennica24.pl. U nich ceny są jasne i uczciwe, czas oczekiwania na dostawę bardzo krótki.

Gość parkedo

Warto. Korzystajcie z bazy XTB, tam macie m.in. możliwość inwestowania w surowce. Można z tego wyciągnąć całkiem niezłe środki, ale znając dokładnie daną branżę. Moje doświadczenia w tym temacie są duże, wieloletnie, długo pracowałem nad zdobyciem umiejętności, wiedzy, ale teraz już widzę tego efekty. Fakt uczyć się trzeba cały czas, ale przynajmniej widoczne są tego wszystkiego efekty. Pamiętajcie, że jednym z kluczowych elementów jest po prostu odpowiednia analityka.

Gość utaro

Czy korzystanie z XTB wiąże się z jakimikolwiek wydatkami poza tym, co się wrzuca na depozyt? Są jakieś opłaty za korzystanie z systemu? Albo za posiadanie konta i nie korzystanie z niego?

Gość gość

Monety i sztabki możesz sobie poszukać na mennica24.pl. Mają różne wagi sztabek więc będzie opcja, by sobie różne porównać i wybrać taką wagę, która będzie odpowiednia pod kątem tego ile środków będziesz chciał inwestować. Do produktu dostaniesz certyfikat.

Gość jkankos

Co do systemu XTB - mogę na demie inwestować we wszystkie instrumenty bez ograniczeń? Czy też jakieś ograniczenia istnieją? Obroty? Liczba transakcji? Można się dowolnie bawić?

Gość gość

Na pewno dobrą ofertę dostaniesz na mennica24.pl. Mają dużo opcji produktowych, oczywiście sprzedaż terminowa również, obsługa na wysokim poziomie.

Gość gość

Ja mam do tej pory dopiero jeden zakup na koncie, ale korzystałem z oferty mennica24.pl  , która była mi polecona przez znajomego, który bardzo dobrze zna temat bo zajmuje się tym zawodowo, sam też inwestuje. Więc poszedłem za jego podpowiedziami i skorzystałem z tej firmy. Sprawna realizacja zamówień, wszystko ładnie zapakowane, dodatkowo z certyfikatem więc nie ma obaw czy produkt będzie pełnowartościowy.

Gość gość

Ja mam do tej pory dopiero jeden zakup na koncie, ale korzystałem z oferty mennica24.pl  , która była mi polecona przez znajomego, który bardzo dobrze zna temat bo zajmuje się tym zawodowo, sam też inwestuje. Więc poszedłem za jego podpowiedziami i skorzystałem z tej firmy. Sprawna realizacja zamówień, wszystko ładnie zapakowane, dodatkowo z certyfikatem więc nie ma obaw czy produkt będzie pełnowartościowy.

Gość gość

Ja również korzystam z oferty mennica24.pl  i sobie chwalę zarówno to co maja do wyboru jak i to na jaką obsługę można liczyć. Wszystkie zamówienia są sprawnie dostarczane więc pod tym kątem spełniają oczekiwania. Elegancko zapakowane, zabezpieczone, oczywiście wszystkie stosowne dokumenty więc można być pewnym, że kupuje się wartościowy produkt.