Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Megan11

Antykoncepcja tabletkami Ovulan

Polecane posty

Gość Megan11

Witam. Po porodzie jestem juz 2miesiace. Po miesięcznej wizycie u ginekologa dostalam tabletki ovulan 3opakowania zażywać cały czas bez przerwy. Po miesiącu brania dostalam okresu bodajże 20 listopada. Trwał on 6-7dni . Teraz mamy 28.12 a okresu brak. Byl stosunek z partnerem bez prezerwatywy i jak to mówią "bez finału w środku".. Lecz teraz gdy nie mam dalej okresu boimy się czy przypadkiem cos się nie trafiło i bym nie była w ciąży. Proszę o poradę bo juz nerwowo wysiadamy . Jeśli ktoś miał styczność z tymi tabletkami lub podobną sytuacje to proszę o jakąś poradę.

Gość gość
Ja brałam je przez rok. Okresu czasami nie miałam przez 3 miesiące. Mój lekarz mówił że to normalne. Jeśli brałaś je regularnie to nie jesteś w ciąży.

Gość gość
Po latach rozwalasz organizm nie po roku biorąc antykoncepcję wątrobę itd... Nawet spirala powoduje beztlenowce. Nam ginekolog podczas jednego z badań na pytanie męża o nieszkodliwe antykoncepcję odpowiedział prezerwatywy i kalendarzy nie szkodzi! Nam bo mam męża przy każdym badaniu cipki mam do tego PRAWO bo ja o obecności decyduje nie lekarz i mąż wspierał również porody. Nie jestem zacofana by wstydzić się męża a całkiem obcego ginekologa nie i z ginekologiem mieć intymność ciemnota.

Gość gość
Każda tabletka i inne specyfiki chemiczne są szkodliwe. A gin pisze bo musi robić wrażenie i takie są standardy chociaż szkodzą.

Gość gość
Jak stosujesz antykoncepcję zgodnie z zaleceniami to na pewno nie jesteś w ciąży a jak masz tabletki z większą dawką hormonów to krwawienie się może zatrzymać i to normalne, jak Ci to przeszkadza poproś o zmianę na vines, po nich nie zanika krwawienie raczej