Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0509xyz

Problem 16latki

Polecane posty

Gość 0509xyz

Witam! Jestem tutaj pierwszy raz i zastanawiałam się czy w ogóle tutaj zaglądać. Zdecydowałam się i chciałabym sprawdzonych rad. Mój problem wygląda następująco. Mam 16 lat i od kilku miesięcy chodzę do liceum. Jestem osobą, która jest całkiem inna w domu, przy rodzinie i całkiem inna wśród szkolnych znajomych. Ja w domu jestem zupełnie inna-lepsza! Nie wiem jak przełamać się i być równie świetną osobą (bo za taką się mam w domowym gronie) również po za domem. Ale mój główny problem jest inny. A więc od kiedy pamiętam nie jest u mnie dobrze ze sprawami męsko-damskimi (wiem, że temat 16-latki, która nie ma chłopaka jest już w internecie nudny, ale nic mi już nie pozostało jak tylko zadać pytanie dotyczące siebie). Wydaje mi się i dręczę się tym codziennie, że przegapiłam TEN moment. Czas w którym coś powinno się zadziać już minął. Wiem, że ja mam dopiero 16 lat, ale to się czuję, widzi i wie. Moje grono znajomych zaczęło się powiększać dopiero od kiedy chodzę do liceum. Mam dwójkę sprawdzonych przyjaciół, ale nie jest tak, że gdzie się obrócę mam kogoś kto zawsze będzie przy mnie. Dorastam i widzę co się dzieje dookoła mnie, oprócz znajomych, mamy, taty, brakuje mi osoby, która będzie moją osobą i będzie dla mnie, brakuję mi po prostu chłopaka. Nadszedł moment, kiedy czuję, że go potrzebuje i nie dla pokazówki, że go mam, ale dla siebie. „Wszystko w swoim czasie”, „Masz 16 lat-wszystko przed sobą” - napiszecie, ale ja czuje, że moja chwila minęła. Denerwuje się tym faktem i na siłę zaczynam szukać byle kogo i sama nie wiem co robię. Do szkoły dojeżdżam i codziennie razem z miejscem w pociągu szukam potencjalnego chłopaka dla siebie.. Czy to normalne?

Gość gość
Ten czas 16 lat hahaha.

Gość gość
Strzel palcówkę i poczujesz się lepiej :)

Gość dobra zmiana
i zastanawiałam się czy w ogóle tutaj zaglądać. Zdecydowałam się>>i to byla zla decyzja :D tu glownie chorzy psychicznie facec***isza wiec zapytaj na forum dla nastolatek moze na jakism forum w gimnazjum itd. :classic_cool: tu wroc jak bedziesz miala 30 lat i ten sam problem co teraz :D na razie to jest zupelnie normalne ze nie masz chlopaka :D

Gość gość
Boshe ale masz problemy dziecko :O problemy to się zaczynają jak się już ma tego chłopaka , a po za tym jesteś jeszcze młoda i nie szukaj byle kogo tylko rozglądaj się cierpliwie na tego właściwego , ten moment jeszcze nie minął :O Tobie się tak wydaje bo Twoje koleżanki mają chłopaka ,jeśli w ogóle mają ...