Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co to za bzdury ze ceny poszly w gore?ja tego nie widze....

Polecane posty

Gość gość

Kupuje w marketach i jedyne co poszło w gore to jajka i masło...gdzie wy widzi cię te galopujace ceny?inne produkty nie drozeja a wręcz tańsze są.jak cukier na przykład.

Gość gość
Jogurty,mleko, mięso ...

Gość gość
A notujesz regularnie wydatki czy "wydaje ci się"?

Gość gość
kawa tez poszła w górę... ale faktycznie, wiele rzeczy nie, na szczęscie... ja w te swięta wydałam mniej więcej tyle samo co w zeszłe, choc karp tez był b drogi.. i mleko oraz jaja to jest problem, bo to podstawy, i potem np. kazde wypieki tez kosztuja

Gość gość
nabiał makabrycznie zdrożał, tak samo kawa, kakao, warzywa to już nawet nie wspomnę

Gość gość
Ale warzywa i owoce wzrosły w tym roku nie ze wzgledu na pis tylko ze wzgledu na warunki pogodowe - wiosenne przymrozki i deszcze

Gość gość
Ja tylko widze droższe masło. Jajka u mnie na rynku przywoża po tyle samo od dlugiego juz czasu.

Gość gość
Hahaha, dla jednych 500+, dla drugich 500- Jak mój mąż włączył ten spot platfusów to wybuchly salwy śmiechu. I nie pobieram 500+ bo przekraczam próg ale zawsze głosuję na PiS:-)

Gość gość
Po co się pchasz z ta pisowska propagandą, skoro temat jest o podwyżkach żywności? Serio nie zauważyłyście podwyżek kupując jedzenie na świeta? Same bakalie zdrożały przynajmniej 2 razy. Nabiał, mięso, pieczywo. Nawet GUS to potwierdza.

Gość gość
Ta jakby było PO to byście się dowiedziały co to naprawdę znaczą podwyżki

Gość gość
Dlatego glosuje na PiS i jestem zadowolona S podwyżek nie widze,moze minimalne

Gość gość
Nic dziwnego, że rzeczywistości nie widzisz, gdybyś widziała to nie głosowałabyś na PIS.

Gość gość
Ślepa jesteś to nie widzisz, podrozalo wiele produktów, od masła, przez jaja na wedlinach kończąc. Spozywka jest bardzo droga.

Gość gość
08:35 gdzie ci zdrożały te bakalie? Nie wymyślaj, są po tyle samo. Ja tylko widzę, ze jajka zdrożały 2 zł na opakowaniu, i podobno masło. Piszę podobno, bo nie kupuję, ale siora mi mówiła, bo u nich dużo schodzi masła

Gość gość
Ślepo widzicie. Pracuje w jednym z marketów do którego na 100% chodźcie. Wszystko w wigilię poszło w górę ponad 1000 nowszy fiszek do rozłożenia czy to to 3 grosze czy nawet 2 zł ale wszystko droższe na sylwestra szykuje się powtórka już nam regionalny zapowiedział

Gość gość
Ale wciąż nie ma takiego taniego kraju jak PL w całej UE. U nas jest najtaniej a pensje idą w górę jak nigdy przedtem.

Gość gość
U nas jest najtaniej a pensje idą w górę jak nigdy przedtem. buahahahahahaha

Gość gość
ten temat to prowo jakiejś nawiedzonej pisopatki, ale odpiszę, bo zbieram paragony: smietana poszła w górę w listopadzie kupowałam za 1,54 a teraz za 2,99 ta samą śmietanę!!! kakao potrzebne mi było do pierników i było 2razy droższe niż w zeszłym roku. Jabłka-mam na paragonie z 2014 po 64 grosze za kg!!!!!!!!!!!

Gość gość
ceny owoców i warzyw to nie wina nieurodzaju i przymrozkow, bo owoce nie rosnące u nas też podrożały dwukrotnie: ananasy były po 5 zł a teraz 12 zł za kg!!! kiwi też 2 razy droższe. to kpina, zeby w polsce pomarańcze i banany były tańsze niż jabłka, których rzekomo jesteśmy światowym producentem, tymczasem sprowadzamy jabłka z Chin :) pisiory wyprowadziły kraj na manowce!

Gość gość
autorko jak nie widzisz, to tez wina pisu, zapisz się na operacją zaćmy w czechach, bo pis mial skrócić kolejki i nic nie robi-dlatego tracisz wzrok... chociaż z drugiej strony krótkowzrocznośc to domena wyborców pisorów, dobry wzrok nie jest im potrzebny bo i tak nie zauważą jak pis zamalowuje grzyba na ścianie zamiast go usunąć, więc w ramach katolickiej miłości bliźniego nie blokuj kolejki bardziej potzrebującym :)

Gość gość
Akurat PIS ma wplyw na ceny w marketach ,jeszcze tych zagranicznych.Ceny masla jajek czy mleka wzrosly w calej Unii. ALe najlepiej napisac wina PISu.

Gość gość
Cukier kupowałam przed świętami po 1,99 zł. Zaskoczyło mnie to, bo tyle straszyli wyższymi cenami. I nie była to jakaś promocja ani ludzie się nie rzucali... To samo majonez, nie pamiętam ceny ale też był tańszy niż rok temu. A mandarynki? Za 2,99 i na dodatek najsmaczniejsze, jakie w ostatnim czasie jadłam. Te wiadomości mogły być próbami manipulowania popytem i podażą i to są działania ponadkrajowe, lobbystów, nie związane z polityką.

Gość gość
gość dziś Ale wciąż nie ma takiego taniego kraju jak PL w całej UE. U nas jest najtaniej a pensje idą w górę jak nigdy przedtem. x Możesz przestać durna prowokatorko wk/ur/wiać ludzi? Pensje do góry? Chyba najniższa krajowa i ona idzie do góry ładne 10 lat. Reszta stoi. Teraz mamy wyższe składki zus, to faktycznie mamy mamy wyższe wypłaty. Wczoraj dostałam pismo o podwyżce czynszu, a 3 miesiące temu poszła do góry woda. I tak od nowego roku koszty mojego mieszkania wyniosą 150 zł więcej jak w grudniu zeszłego roku. Do tego żarcie i wychodzi, że tak naprawdę moja wypłata się dziwnym trafem jakoś dziwnie kurczy... Jak jesteś takiego zdania, że Polska to kraj mlekiem i miodem płynący, to wracaj z tej swojej zagranicy do ojczyzny.

Gość gość
Wiadomości wiadomościami, ale krajowych jabłek po 5 zł w marketach to nie pamiętam... Nawet o tej porze roku. No i cały nabiał bardzo podrożał, albo cwanie zmienili wielkość opakowań. Np. ser żółty zawsze kupowałam w paczkach po 150 g, a teraz w tej samej cenie paczka 100 g.

Gość gość
gość dziś Akurat PIS ma wplyw na ceny w marketach ,jeszcze tych zagranicznych.Ceny masla jajek czy mleka wzrosly w calej Unii. ALe najlepiej napisac wina PISu. x Ma. Dowalił podatkiem marketom, to markety sobie odbijają. Tu 10 groszy, tam 50. Sery wszystkie powyżej 20zł. Promocja sera na 15,99, podczas gdy wcześniej promocja mogła być na 12,99. A ty przy jednych większych zakupach wydajesz 25 zł więcej niż przed podatkiem.

Gość gość
jesli idą w gore jaka i nabial, to automatycznie tez produkty, w ktorych sklad wchodza ( chocby ciasta). Jak drozeje prad, to wszytko w tym zwiazane. Makabrycznie zdrozaly lekarstwa, te ratujace zycie.Nie do wykupienia.

Gość gość
Powiem tak, że opodatkowano marekty ( wyprowadzające miliardy za granicę) i tak za słabo i nieudolnie to jedyne co dobre . A są kraje gdzie taka kolonialna polityka jest niemożliwa nie tak jak w Polsce . A temat to trolla PiS robota -oczywiste .Co do pensji -akurat ten rząd robi to samo co PO -zamraża pensje w PL a dowód koronny to sprowadzanie milionów Ukraińców .To po to by Polacy nie śmieli nawet prosić o podwyżki .Stąd harować będziecie do usranej śmierci za te 400$-500$ netto jak w krajach Ameryki Płd .. A ludzie w USA nie wierzą że można w Europie ( w jej środku !) żyć ciężko pracując z nędznym rocznym dochodem rzędu 6000$ netto...Jak jeszcze bankier M. obiecuje wam "otwarcie na Chiny" czyli jeszcze wiekszy import tandety i może jeszcze chmara Chińczyków do roboty to już macie pozamiatane .

Gość gość
jak zamraza pensje? Przeciez od stycznia o 100 zł w góre minimalna, w 2017 była jeszcze większa podwyzka. a tego podatku do marketów to chyba w końcu nie wprowadzono? same bzdury tu piszecie, tylko wprowadzacie ludzi w błąd.

Gość gość
znalałam link do artykułu, ze na razie podatek od supermarketów nie został wprowadzony, zawieszony do końca 2017, ze względu na sprzeciw UE, i potrzebe zmiany konstytucji.. nistety nie przechodzi przez filtr spamowy, ale mozna wygooglowac piszac "rząd zawiesza podatek od supermarketów"