Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Test ciążowy

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam pytanie o to kiedy na teście pojawia się 2 kreska do mam które wiedzą to z własnego doświadczenia. Robiłam test w pracy w łazience. Na opakowaniu pisało żeby odczytać po 5 minutach. Ja czekałam ok. 3 i schowałam test do torby. Potem do niego jeszcze zerkałam i cały czas była 1 kreska. Wiarygodny wynik?

Gość gość
No negatywny. A czy wiarygodny to zależy od tego kiedy go zrobiłaś -ile po stosunku, ile po terminie okresu.

Gość gość
Druga krska pojawia się w czasie trzech-pięciu minut, zależy jaki poziom hcg masz w moczu, jeżeli jest go mało to kreska wyjdzie blada, wynik należy odczytać po upływie czasu wskazanego na ulotce, ponieważ później zachodzą relacje chemiczne i wynik nie jest wiarygodny, Twój został wykonany prawidłowo wiec nie ma obaw do niepokoju

Gość gość
Zrobiłam go aż 27 dni po ryzykownym stosunku i 40 dc więc jeśli o to chodzi to ok. Chodziło bardziej o to że może ta kreska pojawiłaby się po tych 5 minutach a wtedy leżał już w torbie raczej nie w linii prostej

Gość gość
No to wiarygodny. Mocz już dawno wsiąkł w test więc nie ma znaczenia że był w torbie. ale dlaczego tak późno robiłaś test? Okresu nie masz?

Gość gość
Okresy mam ok. 35 dniowe. Dzisiaj spóźnia mi się 6 dzień. A jedyny w tym cyklu stosunek w którym mogłam zajść był 2 grudnia, dla mnie to były raczej nie płodne ale wolałam sprawdzić. A wydaje mi się ze po prostu przesunelo mi sie wszystko bo śluz plodny zauważyłam ok 30 dc to sama nie wiem