Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przygotowania do narodzin

Polecane posty

Gość gość

Witam mam pytanie odnośnie pakowania się do szpitala 1. W co ubrać maluszka wychodząc ze szpitala (powrót samochodem ) mam termin na 16 styczeń 2018 :) 2. Szlafrok i koszule wyprać w proszku dziecięcym czy zwykłym ? 3. Czy ktoś rodził w szczecinku ? I co potrzeba tam zabrać a co dają 4. Wiem ze w tym szpitalu w którym będę rodzic każdego nacinają bez wyjątku wiec czym później się podmywac ewentualnie psikac słyszałam ze octenisept jest ok i co do pepuszka 5. I ostatnie moje pytanie nie mam ukończonych 18 lat czy mój chłopak który ma skończona 18 i jest ojcem dziecko może uczestniczyć podczas porodu i na sali porodowej jak to wyglada ? Dziękuje za odpowiedzi pozdrawiam

Gość gość
nacinaja bez wyjatku. takich procedur sie nie stosuje juz od dawna durna prowokatorko :D

Gość gość
Ta niestosuje szkoda że tylko w teorii. 3 Razy rodziłam i za każdym razem mnie nacieli.

Gość gość
12.48 poczytaj statystyki niektórych szpitali. w niektórych 80 % porodów w nacięciem... sory, porażka

Gość gość
1. W kombinezon zimowy, czapkę zimową, szalik, buzię zakryj pieluszką żeby nie złapało powietrza. Pod spodem najlepiej 2 warstwy - np. body na ramiączka i na to pajacyk. 2. Jak chcesz, ja prałam w zwykłym. Można na wszelki wypadek w dziecięcym, niektóre dzieci są wrażliwsze. 3. Nie rodziłam tam. 4. Ja w szpitalu umyłam się najpierw samą wodą, potem mydłem w płynie Biały Jeleń. W domu używałam płynu do higieny intymnej AA. Odkażałam Octeniseptem, pępek też. 5. Tego musisz dowiedzieć się w szpitalu. Jeśli nie będzie akurat zakazu odwiedzin z powodu grypy, co się czasem zdarza w szpitalach w tym okresie, podejrzewam że będzie mógł uczestniczyć.

Gość gość
Do przemywania nacietego krocza dobry jest proszek tantum rosa szybko sie wszystko goi

Gość mama2017
Ja urodziłam w listopadzie. Malego ubrałam body na krotki rekaw+ pajacyk+kombinezon+czapka+szalik. Wychodzac okryłam nosidełko pieluszką flanelową. Ubrania dla siebie pralam w normalnym proszku. Do pepka używałam Octaniseptu. Co do pielegnacji krocza to wlasnie tantum rosa, moze byc octanisept, albo kora debu. Warto miec ze sobą czopki glicerynowe na wypadek problemu z wyproznianiem. Przydatna bardzo jest pomadka do ust podczas porodu jak i po. Szczesliwego rozwiazania.