Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Wycofanie alimentow

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Witam. Mam spraw臋 u komornika poniewa偶 ojciec c贸rki nie p艂aci aliment贸w a same alimenty otrzymuje z funduszu alimentacyjnego,na chwil臋 obecn膮 ojciec wp艂aca komornikowi po 400zl ale opr贸cz tego ma d艂ug 6tysiecy poniewa偶 na pocz膮tku my艣la艂 偶e uniknie tej p艂atno艣ci.Teraz otrzyma艂am wezwanie na policj臋 jako 艣wiadek w sprawie nie alimentacji ojca wszcz臋te z urz臋du.Chcialabym zapyta膰 jak wygl膮da ca艂a ta sprawa gdybym chcia艂a wycofa膰 spraw臋 komornicza(nie jestem g艂upia,nie chce tego robi膰 偶eby go ratowac...) Poprostu planowa艂am wycofanie tej sprawy 偶eby mie膰 spok贸j od tego cz艂owieka bo z c贸rk膮 itak si臋 nie kontaktuje a ja stan臋艂am na w艂asnych nogach a od niego niczego nie potrzebuje a sprawa o niealimentacji wyp艂yn臋艂a akurat dzi艣 wi臋c wol臋 si臋 wszystkiego dowiedzie膰 co i jak zanim podejm臋 jakie艣 czynno艣ci w tym temacie.bede wdzi臋czna za ka偶da odpowiedz

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
G艂upia jeste艣?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Trudno ci臋 zrozumie膰 o co ci chodzi,bo nie u偶ywasz polskich znak贸w i chyba nie do ko艅ca u偶ywasz prawid艂owych okre艣le艅. 1 - ty masz spraw臋 u komornika czy ojciec twojej c贸rki? 2 - alimenty otrzymuje ojciec twojej c贸rki czy twoja c贸rka? 3 - otrzyma艂a艣 wezwanie z policji w sprawie alimentacji ojca czyli ojciec b臋dzie alimentowany? Widzisz jak brak tego ma艂ego zawijaska zmienia sens tego co si臋 pisze? Je艣li alimenty s膮 z urz臋du to w艂a艣nie komornik egzekwuje je od d艂u偶nika . Musia艂aby艣 p贸j艣膰 do komornika i powiedzie膰,偶e ojciec dziecka zobowi膮za艂 si臋 do osobistego p艂acenia aliment贸w i ,偶e w zwi膮zku z tym prosisz o zaprzestanie wyp艂acania ci zasi艂ku alimentacyjnego przez pa艅stwo.Zaleg艂e pieni膮dze jednak komornik b臋dzie 艣ci膮ga艂. Ja zrobi艂am tak samo,zacz臋艂o mi si臋 powodzi膰 lepiej a by艂y by艂 w trudnej sytuacji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie jestem g艂upia ale poprostu nie jestem matk膮 z typu 偶e za wszelk膮 cen臋 byle by tylko zrobi膰 mu ko艂o d... A poza tym zosta艂 pozbawiony praw prodzicielskich bo m贸j m膮偶 b臋dzie adoptowa膰 w pe艂ni moja c贸rk臋(wtedy itak strac臋 alimenty) a poprostu zawarli艣my umow臋 ze on nie b臋dzie robi膰 problem贸w w s膮dzie (i faktycznie dotrzyma艂 s艂owa) a ja za to wycofam alimenty na kt贸rych itak mi nie zale偶y.ja mam swoj膮 rodzin臋 a on swoj膮 i nie mamy ze sob膮 偶adnego kontaktu z c贸rk膮 niechce si臋 widywa膰 i si臋 nie widuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przepraszam teraz jak na spokojnie przeczyta艂am m贸j tekst to faktycznie widz臋 偶e jest nie zrozumia艂y.A czy orientujesz si臋 mo偶e co si臋 b臋dzie dzia艂o z tym zaleg艂ym d艂ugiem po moim wycofaniu komornika?A dok艂adnie kto to sp艂aci?bo naturalnie d艂ug nie zniknie i czy ja jako wierzyciel b臋d臋 musie膰 w jakim艣 stopniu finansowym za to odpowiada膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ju偶 pisa艂am ,ten d艂ug tw贸j by艂y partner b臋dzie musia艂 sp艂aci膰,ty nie,bo pieni膮dze nale偶a艂y si臋 twojemu dziecku a d艂ug zrobi艂 ojciec dziecka nie p艂ac膮c aliment贸w. Ja mia艂am identyczn膮 histori臋,wtedy mo偶na by艂o sp艂aca膰 ten d艂ug nawet po 10 z艂 miesi臋cznie i by艂o to uznawane za dobr膮 wol臋,teraz chyba to si臋 zmieni艂o,nie wiem dok艂adnie. Ja te偶 nie nale偶臋 do tych zawzi臋tych i chc膮cych za wszelk膮 cen臋 pu艣ci膰 by艂ego w skarpetkach,trzeba by膰 cz艂owiekiem i jestem z tego dumna.

Udost臋pnij ten post