Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie macie przepisy na kolacje z ciasta francuskiego

Polecane posty

Gość gość

Podzielcie sie sprawdzonymi przepisami na obiad lub kolacje z ciastem francuskim. Chodzi mi o latwe, smaczne potrawy, ktore beda smakowac rowniez 4 letniemu dziecku. Z gory dziekuje

Gość gość
Na ta chwile jedyne co robie od czasu do czasu z ciasta francuskiego to kielbaski z zoltym serem zawiniete w ciescie i zapieczone w piekarniku

Gość gość
kurczak w cieście francuskim, zwykle robiłam większe kawałki z całej piersi, ale dla dziecka możesz zrobić małe kąski na wielkośc nugetsów. Dla dorosłych polecam posmarować wewnętrzną stronę ciasta zielonym albo czerwonym pesto, dodać suszone pomidory, posypać wierzch bazylią. Dobre jest też ciastko z ciasta francuskiego posmarowane sosem pomidorowym i nadziewane mozarellą.

Gość gość
Szpinak mrożony robisz jak lubisz ciasto uklsdssz na blaszce na to szpinak mozarella blizna fetę i do piekarnika. Można też zrobić farsz pieczarkowy czy szpinakowy np pieczarki z cebulką na patelni doprawić ciasto smarujesz farszem jak rolade potem kroisz na 1.5 cm kawałki ukladasz takie pozwijane ślimaczki na blaszce smarujesz bialkiem.

Gość gość
Ja jadlam w wigilie w gosciach Byl losos w w tym ciescie,z sosem chrzanowym i szpinakiem Bylo to pyszne I posmarowane zoltkiem przed pieczeniem i posypane koperkiem suszonym

Gość gość
Ja robie takie paluchy do pochrupania jako przekaska- wycinam waskie paski - zawijam cebule i ser i zapiekam. Cala rodzinka chrupie

Gość gość
Domowa pizza z ciasta francuskiego z feta, suszonymi pomidorami i rukola

Gość gość
Paszteciki z pieczarek i kapusty. Do tego barszyk i gotowe.

Gość gość
Mieso mielone podsmazasz z pieczarkami i cebula, dodajesz sos pomidorowy i przykrywasz ciastem francuskim. Zapiekasz