Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o imieniu JARMILA?

Polecane posty

Gość gość

Nie sądziłam że będzie to stanowiło jakiś kłopot ale jednak. Niedługo urodzę dziecko i będzie to dziewczynka. Dość długo z mężem nie chcieliśmy wiedzieć jakiej płci będzie dziecko, jakoś nam sie wydawało że to fajna niespodzianka. Wszyscy wróżyli chłopaka bo ładnie wyglądam, nic nie straciłam na urodzie i siłą rzeczy wymyślane były imiona chłopięce. Miesiąc temu okazało się że urodzi się dziewczynka. Mój mąż uznał że najlepiej jak bedzie nosiła moje imię ale ja wcale tego nie chcę. Przy świętach u teściów nie było rozmowy praktycznie o niczym innym tylko jakie imię dla dziewczynki aż się zaczeli o to kłócić. Wreszcie ktoś z rodziny przypomniał że przecież prababcia mojego męża była rodowita czeszka i miała na imię Jarmila i żeby takie imię dać. Ja się nie spotkałam z takim imieniem w pl, w kalendarzu tez nie ma. Trochę mi się kojarzy z Mileną też czeskie imię i jakoś się u nas przyjeło ale mam koleżankę Milenę i ona nienawidzi swojego imienia. Nie chciałabym żeby inne dzieci przezywały kiedyś moją córkę z powodu nietypowego imienia. Podoba wam się imię Jarmila? Jak można skrócić to imię? Jakiś kuzyn juz nieco wypity powiedział że najlepiej dac dziecku na imię zielona mila :/