Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spowiedź

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie. Wierzę w Boga, nie wierzę w kościół. Jednak czuję ogromną potrzebę pójścia tam. Nie chcę się spowiadać księdzu, praktykuję raczej "rozmowy" z Bogiem. Czy mogę pójść do komuni?

Gość gość
To Jezus ustanowił Kościół, to jak Ty wierzysz w Boga?

Gość gość
A kto ci zabroni? Przecież wg. Katechizmu Bóg jest wszędzie możesz się modlić wszędzie i rozważać swoje grzechy, to klechy wymyślili spowiedź żeby wiedzieć co ludzie robią i myślą,przecież Bóg z założenia wie o wszystkich grzechach i uczynkach to nie widzę sensu żeby to gadać do ucha księdza bo on tak chce.

Gość gość
spowiada sie tylko z grzechów gość dziś wiec twoje argumety sa jak przedszkolaka małego kazia spowiedz jest po to by oczyscic uwolnic sie i zamknac furtki kture daja dostep szatanowi do naszego ciała Jednak czuję ogromną potrzebę pójścia tam. to musi bys głos twojego anioła struza ktury wie co dobre dla ciebie

Gość gość
praktykuję raczej "rozmowy" z Bogiem. Czy mogę pójść do komuni? nie , a praktykowac rozmowy to dalej mozec i naruzancu takze proponuje sie modlic dla czego nie bo to skazujesz sie na swietokractwo na grzech potepienia a lęki kture masz to pochodza od szatana nie chce zebys poszła do nieba

Gość gość
21.19 a ty nie masz lęków jak robisz takie straszne błędy ortograficzne? Chyba się trzeba z tego wyspowiadać, bo widać bardziej znasz się na religii niż na ojczystym języku. Wstyd!

faustyna kowalska miała tylko 3 klasy a zna ja praktycznie cały swiat a jej dzieniczek jest przetłumaczony na 20 jezyków

Heretykòw radzę unikać bo mogą osobę wierzącą doprowadzić do skrajnej duchowej przepaści. Jeśli ciągnie Ciebie autorko do kościoła to super to jest przynaglenie od Boga ale jeśli chcesz iść do komunii bez spowiedzi to jest to ŚWIĘTOKRADZTWO. Osobiście polecam spowiedź mam nadzieję że jak się całkiem nawròcisz to rozpoznasz jakie daje ona owoce czego Ci z całego serca życzę :) Tymczasem aby sobie nie robić krzywdy duchowej powinnaś poprosić Pana Jezusa by przyszedł do Ciebie w duchowej komunii. Ja tak robię. Nie mogę przyjmować komunii nawet po spowiedzi. Chylę czoła nisko posłuszeństwu kościoła bo Bòg go ustanowił i jeśli pòjdę do komunii będą to dla mnie straszne skutki duchowe.

I jeszcze jedno, wierzysz w Boga jak piszesz ale nie wierzysz w kościòł jednak chcesz przyjmować komunię... trochę sobie zaprzeczasz. Obejrzyj proszę na Youtube film Wskrzeszenie w Lublinie jak dziewczyna opowiada o Jezusie i jakie cuda jej mamie uczynił. Oraz rekolekcje z najlepszym egzorcystą jakiego znam Piotrem Glasem. Bo jeśli Jezus jest obecny w Najśw Sakramencie to trzeba się z serca podczas spowiedzi pozbyć wszelkiego brudu. Filmy O. Piotra Glasa otwierają naprawdę oczy. Na jednym z nich mòwi on że przyjmując świetokradczo komunię otwieramy bramę złym duchom więc odradzam takich praktyk. Kościołowi należy być posłusznym jeśli chodzi o sakramenty i to dla naszego własnego dobra. Bòg nam je dał z miłości do nas. To nasze duchowe cukierki.

Tak czytam swoje wpisy i się zastanawiam czy mam pisać dalej... do czego prowadzi otwarta brama szatanowi? Czym się ròżni zniewolenie od opętania? Pisze o tym na katolickich portalach i na wcześniej wspomnianych konferencjach O.Glasa. Nikomu nie polecam. Bo ludzie zniewoleni/opętani bardzo cierpią. Na jednym egzorcyźmie demon wrzeszczał ma księdza "ty sku... co żeś narobił właśnie miałem jej dać chorobę" -mòwiąc o osobie opętanej. Nie łudźmy się, tam nie ma przyjaźni. A jak unikać i wystrzegać się zła to wszystko macie w katechiźmie i w Biblii. W tej katolickiej bo ta protestancka została grubo okrojona a swiadkow jehowy to kompletnie inna biblia. Szkoda ze ludzie sa tak malo swiadomi zagrozen duchowych ze nigdzie sie o tym nie mowi albo ze sie mowi za malo. Trzeba na wlasna reke szukac z pewnych zrodel. I unikac wszystkiego co ma chocby pozor zla. Wszystkiego sie wystrzegac.

Gość gość
Ja w takich mądrych rozważaniach o nieskończonej dobroci bożej zadaję zawsze jedno pytanie :gdzie byl Bóg podczas wojen gdzie gwałcono i mordowano niewinnych ludzi w tym dzieci ?

Gość gość
No i gdzie ci wszyscy nauczyciele moralności zatkało was ? Nikt nie odpowie dlaczego Bóg w tej swojej nieskończonej dobroci nie interweniował kiedy krzywdzeni są niewinni ludzie podczas wojen ,napadów,krucjat przeróżnych i w codziennym życiu!

Gość gość
gość 2017.12.31 Ja w takich mądrych rozważaniach o nieskończonej dobroci bożej zadaję zawsze jedno pytanie :gdzie byl Bóg podczas wojen gdzie gwałcono i mordowano niewinnych ludzi w tym dzieci ? <> Cierpiał razem z nimi. Tak samo jak cierpiał wtedy kiedy robiono to samo Jego Synowi, którego bestialsko ludzie bez Boga w swoim sercu zmasakrowali.

Gość gość
gość wczoraj dlaczego Bóg w tej swojej nieskończonej dobroci nie interweniował kiedy krzywdzeni są niewinni ludzie podczas wojen ,napadów,krucjat przeróżnych i w codziennym życiu! <> wszystko ma swój czas również sprawiedliwość Boża tylko póki taki morderca żyje ma szansę na skruchę przed Bogiem i proporcjonalny czyściec po śmierci żeby móc uniknąć piekła na wieczność.

Gość gość
martyna 33 2017.12.30 Katolickie sakramenty to tak naprawdę martwe obrzędy, które nie mogą zmienić żadnego człowieka. <> Martwe są tylko dla tego kto w nie wierzy w realną Obecność Jezusa w Najświętszym Sakramencie. 🌻 TYLKO Żywy Bóg może to zrobić. Pan w Duchu Świętym dokonuje nowonarodzenia. <> I dokładnie poprzez Sakramenty Święte to się dokonuje bo Sam Najwyższy poprzez nie działa :) 🖐️ Jeśli nie uwierzysz Martynko, nie doświadczysz.

Gość gość
martyna 33 2017.12.31 aniolon.... Kolejna katoliczka, która uważa, że TYLKO jej kościół jest prawdziwy. A wszystko inne jest od szatana. <> Nie jestem Anialon ale Martynko Ci odpowiem. Wszystko co odciąga od Sakramentów Świętych pochodzi od szatana. Również brak wiary w przeistoczenie w Ciało i Krew Pana Jezusa wg Jego Słów, które Pozostawił nam w Piśmie Świętym. Jeśli nie uwierzysz Jezusowi w Słowa: "Oto Krew i Ciało moje, które za was i wielu będzie wydane" nie doświadczysz realnego działania Sakramentów Świętych.

Gość gość
Te odpowiedzi są takie same jak naszych polityków,oni potrafią gadać 1,5 godziny i niczego nie powiedzieć! to tzw. nowomowa wyuczony, nielogiczny potok słów ,takie pieprzenie w bambus, na konkretnie zadane pytanie jw. jest owijanie w bawełnę .Idaj już spokój z tym czyśćcem i smażeniem w piekle bo to są bzdury wymyślone po to aby ludzi zastraszyć i manipulować nimi od urodzenia.

Gość gość
To idź pogadać z jakimś fajnym księdzem, albo idź do spowiedzi, w czym problem?

Gość gość
Praktukuję churching, słucham kazań różnych księzy, i muszę powiedzieć, że w mojej archidiecezji, gdzie jest totalny beton i brak wiekszego uduchowienia, zdarza się 1 na może 100 który potrafi zobaczyć w bliźnim człowieka. Wybierz sobie kogoś takiego, bo jak źle trafisz to cie tylko zniechęci.

to dlaczego w drugim wieku sa znajdowane malunki sw rodziny i tak dalej

Gość gość
Pierwsze wizerunki św. rodziny pochodzą z V wieku, a była przedstawiana z biegiem czasu coraz chętniej i częściej m. in. dlatego, że nie było w niej seksu.

Gość gość
Dlaczego "Dzisiaj trzeba wybrać"? - ks. Piotr Glas https://www.youtube.com/watch?v=lyNZB1YdDlU 🌻 Fragment z Jego w/w książki: Tomasz Terlikowski: "A jaką...K.s.i.ą.d.z...ma metodę na odmawianie...R.ó.ż.a.ń.c.a...?" ks Piotr Glas: "Nie odmawiam go raczej w...k.a.p.l.i.c.y..., bo jak siedzę a do tego jestem zmęczony, czy jest za ciepło to natychmiast odpływam w czasie nieustannie powtarzanych słów. Uwielbiam natomiast odmawiać...R.ó.ż.a.n.i.e.c...idąc albo kierując samochodem. W mojej poprzedniej parafii mówiłem często, że między tamtym kościołem a następną parafią jest nie trzy mile, ale jeden...R.ó.ż.a.n.i.e.c...odległości. ( ;) ) Często powtarzałem też ludziom, że gdy stoją w korku, zamiast się złościć, przeklinać, lepiej niech odmawiają...R.ó.ż.a.n.i.e.c...Wielu z nich weszło to w krew. A ja wiem, także ze swojej pracy egzorcysty, że odmawianie...R.ó.ż.a.ń.c.a...nigdy nie jest "klepaniem", bo każde odmówione "Zdrowaś Maryjo" wprowadza szatana we wściekłość. Widziałem, co demony robią na egzorcyzmach, gdy zaczyna się modlić do Matki Bożej ( 😍 :) ) Niektóre z tych wydarzeń do tej pory są dla mnie tajemnicą. Kiedyś, pamiętam, walczyłem o pewną dziewczynę, miałem krzyż, robiłem wszystko, co trzeba w czasie egzorcyzmów, kładłem krzyż na piersiach, na głowie, błogosławiłem dziewczynę, ba, nawet mówiłem "w Imię ...J.e.z.u.s.a...C.h.r.y.s.t.u.s.a..." i nic. Zero reakcji. W pewnym momencie pomyślałem, że odmówię "Zdrowaś Maryjo". I wtedy się zaczęło. Demon ryczał tak strasznie, że myślałem, że mury pękną. Mogę powiedzieć, że demon oszalał z wściekłości."

Gość gość
A co tu mają do rzeczy demony? Wpływ demonów zaznacza się między innymi wtedy, kiedy ktoś do obłędu kocha Boga a bliźniego nienawidzi i mógłby z przyjemnością palić go na stosie pod byle pretekstem, jak wspomniany publicysta. Więcej zrozumienia i współczucia, a zaczniecie zauważać wszędzie anioły, czyli dobro, zamiast demonów.

Gość gość
gość dziś A co tu mają do rzeczy demony? x Bardzo wiele mają do rzeczy. To one wpływają na bark wiary, czynienie siebie za dawcę prawa itd. 🌻 Wpływ demonów zaznacza się między innymi wtedy, kiedy ktoś do obłędu kocha Boga a bliźniego nienawidzi i mógłby z przyjemnością palić go na stosie pod byle pretekstem, jak wspomniany publicysta. x Przepraszam Cię. Ale dawno takie nonsensu nie czytałam. Nie można kochać Boga do obłędu. Z prostej przyczyny. Obłęd daje wpływ demonów a nie Miłość Boża :) Nienawiść - zgadza się otwiera furtkę szatanowi właśnie na oścież do wjeżdżania dla demonów do ludzkiej duszy. Wspomniany publicysta akurat jest ostatnią osobą, który mógłby "z przyjemnością palić wroga na stosie pod byle pretekstem" z prostej przyczyny. On ma Boga w sercu. W przeciwieństwie niestety do Ciebie...