Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andrev28

Inicjacja seksualna po 30

Polecane posty

Gość Andrev28

Mam 28 lat i nigdy nie uprawiałem seksu. Nie dlatego, że jestem aseksualny, ale nie chcę tego zrobić z byle kim. Wciąż czekam na odpowiednią osobę. Mam kolegę, który zwierzył mi się, iż pierwszy raz przeżył w wieku 32 lat. To mi dało do myślenia. Czy są tutaj osoby, które przeżyły swoją inicjację seksualną po 30? Albo znacie taką osobę? Czy jest jakiś górny limit wiekowy dla pierwszego razu?

Gość gość
jestem kobietą i swój pierwszy raz miałam w wieku 32 lat. Konkluzja- po stwierdziłam, ze bez sensu było czekać tyle lat, bzdurne są te oczekiwania na nie wiem jak właściwa osobe itp. Takie egzaltacje sa dobre dla bardzo młodych ludzi, natomiast jak sie okazało to seks jest całkiem ok, ale żadnego mistycyzmu ani nie wiem jakich przeżyć duchowych w tym nie ma. A zaznaczam, ze kochałam faceta, z którym to zrobiłam. Ale potem miałam o wiele lepszy seks z jego następcami .

Gość gość
Ja mam 22 lata i seks jeszcze przede mną (jeżeli w ogóle). Ale na pewno bzdurne jest ustalanie jakichś głupich statystyk i "limitu górnego". Pozdro!

Gość Andrev28
Według mnie lepiej później niż wcześniej, bo jest to decyzja bardziej przemyślana.