Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

smazycie frytki z ziemniakow , jak?

Polecane posty

Gość gość

wlasnie przeczytalam ze frytki to bardzo skomplikowany i pracochlonny proces , trzeba podgotowac odsaczac pozniej piec w tem 120 pozniej znowu wyjac odsaczyc , wlozyc do lodowki na pol dnia pozniej zimne smazyc znowy w tem 180 , odsaczyc :o ja kroje ziemniaki nastawiam fryture na okolo 130 i smaze az uznam ze sa dobre i zlote w kolorze a wy jak , bawicie sie tak z frytkami czy nie ?

Gość gość
Smaze surowe na patelni dopoki nie sa dobre i odsaczam. Co za filozofia?

Gość gość
parsknełam śmiechem na ten przepis kto tak robi. ja jak pewnie większość obieram kroję w słupki i wrzucam na gorący olej i smażę na złoty kolor

Gość gość
no ja autorka tematu tez sie usmialam ale pozniej zaczelam sie zastanawiac czy cos nie tak z moimi frytkami :)

Gość gość
Ze 3 lata frytek nie robiłam... Jedna jak robiłam to tak jak ty. Nie bawiłam się w namaczanie, jakieś obróbki wstępne.

Gość mirela8993
A może frytki i do tego akcja promocyjna? Firma Aviko wpadła na pomysł aplikacji lojalnościowej Aviko Benefits, w której rejestruje się każdy zakup produktów Aviko, za to są zbieramy punkty, a punkty możemy wymieniać na świetne nagrody. Warto się tym zainteresować!

Gość gość
Ten przepis na frytki awick jest bez sensu. nic z niego nie rozumiem. Po co frytkom jakieś punkty? ;O

Gość gość
Ka robię czasem tak ze najpierw "gotuje" w oleju, a potem pp wyschnięciu smażę w wysokiej temp krótko. Jest to dobry sposób jeśli np kogoś niea.w domu i robi się frytki ma raty. Takim sposobem wychodzą bardzo chrupiące.