Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

smazycie frytki z ziemniakow , jak?

Polecane posty

Gość gość

wlasnie przeczytalam ze frytki to bardzo skomplikowany i pracochlonny proces , trzeba podgotowac odsaczac pozniej piec w tem 120 pozniej znowu wyjac odsaczyc , wlozyc do lodowki na pol dnia pozniej zimne smazyc znowy w tem 180 , odsaczyc :o ja kroje ziemniaki nastawiam fryture na okolo 130 i smaze az uznam ze sa dobre i zlote w kolorze a wy jak , bawicie sie tak z frytkami czy nie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Smaze surowe na patelni dopoki nie sa dobre i odsaczam. Co za filozofia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
parsknełam śmiechem na ten przepis kto tak robi. ja jak pewnie większość obieram kroję w słupki i wrzucam na gorący olej i smażę na złoty kolor

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no ja autorka tematu tez sie usmialam ale pozniej zaczelam sie zastanawiac czy cos nie tak z moimi frytkami :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ze 3 lata frytek nie robiłam... Jedna jak robiłam to tak jak ty. Nie bawiłam się w namaczanie, jakieś obróbki wstępne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mirela8993
A może frytki i do tego akcja promocyjna? Firma Aviko wpadła na pomysł aplikacji lojalnościowej Aviko Benefits, w której rejestruje się każdy zakup produktów Aviko, za to są zbieramy punkty, a punkty możemy wymieniać na świetne nagrody. Warto się tym zainteresować!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ten przepis na frytki awick jest bez sensu. nic z niego nie rozumiem. Po co frytkom jakieś punkty? ;O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ka robię czasem tak ze najpierw "gotuje" w oleju, a potem pp wyschnięciu smażę w wysokiej temp krótko. Jest to dobry sposób jeśli np kogoś niea.w domu i robi się frytki ma raty. Takim sposobem wychodzą bardzo chrupiące.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×