Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co można zrobić, by zostać wyrzuconym z Kościoła?

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym dokonać aktu apostazji, ale nie mam jeszcze 18 lat, a niezbyt uśmiecha mi się czekanie, poza tym rodzice uważają mnie za jakąś swoją własność, a brak przynależności do instytucji, do której zostałam przez nich wpisana byłby sposobem na powiedzenie "nie jestem waszą maskotką i nie będę spełniać waszych chorych oczekiwań". Może niezbyt szczęśliwa metoda, ale ma dodatkową korzyść w postaci nieprzynależności do Kościoła. Akurat w kwestii wiary mam spore luzy, jestem niewierząca, rodzice o tym wiedzą i nie zmuszają mnie ani do chodzenia do kościoła, ani do bierzmowania. Jestem świadoma swojej decyzji i apostazji mogłabym dokonać nawet teraz, jedyną przeszkodą jest wiek. W dzieciństwie babcia straszyła mnie, że jeśli czegoś nie zrobię, zostanę wyrzucona z Kościoła na zbity pysk. Pytanie - czy było to tylko straszenie dziecka, czy może faktycznie jest coś, za co mogliby mnie wyrzucić i co mogłabym zrobić?

Gość gość
Nasraj na środku ołtarza podczas niedzielnej mszy.

Gość gość
a bez odwoływania się do moczu, kału, seksu i tym podobnych? :D

Gość gość
cały twój wpis świadczy o niedojrzałości rozumiem, że nie wierzysz, nie chcesz itp., ale i tak jesteś niedojrzała a o ekskomunikę nie jest wcale tak łatwo, zwłaszcza jeśli jesteś nic nie znaczącym szeregowym członkiem tej instytucji