Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość romas z kompem

Czy procesor Intel Celeron N3050 może być?

Polecane posty

Gość romas z kompem

Upatrzyłam sobie nowy komputer stacjonarny Acer RAM 16 GB, HDD 1TB, Windows 10 za moim zdaniem niską cenę 1089zł ale słyszałam od kolegi, że cena niska bo kiepski procesor. Ten procesor to Intel Celeron N3050. Naprawdę jest on kiepski? Nie jestem fanką gier. Komp ma służyć raczej do internetu, muzyki i pisania. Wystarczy mu taki procesorek?

Gość gość
Takie Celerony nie występowały w stacjonarkach, to pewnie jest jakiś chiński składak , poza tym procesor jest stary - ma już 3 lata. Za te 1089 to jest zły wybór, RAMu za dużo w porównaniu do możliwości procesora, ale napisz dokładnie co to jest za komputer, jaką ma płyte główną, jaki to jest RAM, jaka obudowa (pewnie miniITX).

Gość romans z kompem
Przepisuję z neta: Wydajny i oszczędny procesor Intel® Celeron N3050 2x1.60-2.16 GHz, 2MB cache Karta graficzna Intel HD Graphics 16 GB pamięci operacyjnej DDR3 Pojemny dysk twardy HDD 1TB HDD Produkt z gwarancją 12 miesięcy Door-To-Door z możliwością przedłużenia do 4 lat Mysz Acer i klawiatura Acer GRATIS Napęd DVD-RW 4 porty USB (w tym dwa 3.0) 2 złącza HDMI Nowoczesny design Oszczędność miejsca 1/3 wielkości komputera typu tower Do pracy i domu Czytnik kart pamięci SD Niezbędne port z przodu obudowy Oryginalny system operacyjny Windows 10 Home 64-bit w języku polskim

Gość gość
Karta graficzna Intel HD Graphics i 16 gb ramu :D leję :D

Gość romans z kompem
Trzecią i ostatnią rozważaną przeze mnie propozycją jest to http://allegro.pl/komputer-do-gier-quad-a8-4x3-8ghz-16gb-1tb-r7-hdmi-i6702295755.html o Procesor AMD APU A8-7600 4 rdzenie 3,1GHz do 3,8GHz w trybie Turbo + 6 rdzeni graficznych (łącznie 10 rdzeni obliczeniowych) Wydajna grafika Radeon R7 APU 6 rdzeni GPU wykorzystująca do 2GB pamięci Płyta główna A68H wyposażona z USB 3.0 oraz HDMI 16GB szybkiej pamięci DDR3 1600MHz Dysk 1000GB HDD 7200RPM SATA Nagrywarka DVD-RW Cichy i wydajny zasilacz 400W z wentylatorem 120mm Stylowa, nowoczesna i solidna obudowa 24 miesięczna gwarancja na wszystkie podzespoły Na życzenie wersja testowa Windows 7 lub Windows 10

Gość romans z kompem
Jak ktoś się zna to proszę niech doradzi mi coś sensownego bo ja jestem zupełnie zielona w tych sprawach. Z góry uprzejmie dziękuję :*

Gość romans z kompem
A ten laptop 17 cali moze byc? Co o nim sadzicie?

Gość romans z kompem
help! Ktora z moich 3 propozycji jest warta uwagi?

Gość gość
Ten n3050 to chyba najgorszy z mozliwych procesorow ale tylko do neta, muzyki czy filmow moze byc chociaz nawet przegladarki otwiera kilka sekund :D

Gość romans z kompem
Sorki, ten laptop 17 cali kosztuje 1750 zl

Gość gość
A ja co? Expert? :D mam lapka z tym n3050 i tyle. Ten 3710 jest na pewno lepszy ale o ile lepszy to nie wiem

Gość romans z kompem
A ktos sie tu zna?