Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ale upiekłem pyszne drożdżówki

Polecane posty

Gość gość

cynamonowo-marcepanowe właśnie piątą kończę, a jeszcze są gorące z piekarnika :P po prostu nie mogę się powstrzymać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A.mi tak zimno jezu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
I nie mam w.co smarkac:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie wolno jesc goracych !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a tam nie wolno! Ja zawsze jem, mam niemal 4 dychy na karku i nigdy mi nic nie było. Ciepłe drożdżówki są najlepsze :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ale jestem glodna poczestuj mnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Swoja posmaruje d ze mem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dostaniesz skrętu kiszek ! lepiej uwazaj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak cieplutko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
e tam nic mi nie jest :D wpierdzielam szóstą. i popijam zimnym mlekiem. pyyycha :p ale to już naprawdę ostatnia, muszę się powstrzymać. Chodź, poczęstuję Cię, bo inaczej do rana zeżrę wszystkich 18

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dasz przepis ? Proszę.;))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to szwedzki przepis z tego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=_iLG3bDxJkQ&t=122s tylko zrób dokładnie wg niego, i żadnego zastępowania masła margaryną, wychodzą obłędne ;) ja eksperymentowałem z różnymi przepisami na szwedzkie bułki cynamonowe, ale ten jest absolutnie najlepszy! a oto składniki 30g świeżych drożdży 250ml ciepłego mleka 570g mąki pszennej 3g soli (pół łyżeczki) 5g mielonego kardamonu 90g drobnego cukru 1 jajko 110g masła w temp. pokojowej a na nadzienie: 200g masy marcepanowej 10g cukru wanilinowego 30g mielonego cynamonu 150g miękkiego masła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Baaaardo dziękuję.Pozdrawiam i dobrego roku życzę.;))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja właśnie chleb wyciągnęłam z automatu i też ciepły ukroiłam. Pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wzajmnie To idealne bułki na zimowe ciemne wieczory. Cudownie pachną i jeszcze lepiej smakują

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
30 dg drożdży to nie za dużo na pół kilo mąki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Obejrzałam filmik - facet tak śmiesznie przekłada i owija drożdżowe paski..;))Ja też lubię ciasto drożdżowe z mlekiem - zimnym z lodówki.Jeszcze raz dziękuję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
18:00 co ci tak zimno?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a gdzie Ty tam widzisz 30dkg drożdży?! Przecież jak byk jest 30 GRAM ;) I polecam właśnie tak zapleść te bułki, fajna zabawa, nawet jak pierwszych kilka wyjdzie mało "twarzowych" Dzięki temu na wywinięciach cukier się karmelizuje. Cukier perłowy ciężko dostać, podobno jest w Leclerku, ja używam grubej rafinady z Polskiego Cukru. Też jest ok, nie rozpuszcza się i pozostaje biały, to chyba nawet to samo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×