Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znalazlam taki super przepis na pizze ze kupna sie chowa

Polecane posty

Gość gość

I nawet 2 razy w tyg. ja robie.Wlasnie znow sie zajadamy pizza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kupna zawsze się chowa przy domowej. Ameryki nie odkryłas :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To podaj Grażynka, podaj ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To zalezy od ciasta a te jest banalnie proste do zrobienia i pizza jest przepyszna.Rtym razem zrobilismy na grubym ciescie poezja. pIEcze sie 2 pizza bo robie na blaszce od tortownicy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Po co taki temat skoro przepisu brak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
przepis" 1,5 szklanki maki drozdze 1/4 kostki lub suche tak na oko- ok pol paczki suchych. 2- lyzki oleku 1- lyzka cukru 1 lyzka soli 1/2 szklanka cieplej wody Wszystko wrzucam do miski i wyraboam ciasto.Ciasto wyrobione kiedy bedzie swobodnie odchodzic od reki- nie bedzie sie kleic. Odstawiam w cieple miejsce do wyrosniencia- na ok 30 minut. A na pizzze nakladacie co chcecie.i wlola. pieke az brzegi bede upieczone. smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Łyzka soli? Bez jaj :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
lyzeczka soli i lyzeczka cukru.sorki za blad.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
za dużo drozdzy i pizza będzie smierdziec drozdzami. Polecam dac mniej ale porządnie wyrobić ciasto , tak aby zrobily się w srodku babelki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nigdy mi nie wyszło ciasto tak naprawdę. Chciałabym takie jak przy pitcy z pizzerii.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nic nie smierdzi drozdzami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przepis banalny. Sekret jest w tym jaką temperatura ma woda ciepła. Nie podam bo nie wiem. U mnie mąż zawsze robi. I raz wyjdzie lepszą raz gorsza ..ale też dobra. I wywnioskowalismy że chodzi o temperaturę wody. A że mu się nie chce ustalić temperatury ciepłej wody więc nie wiemy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak długo pieczesz w jakiej temp?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Najlepsze ciasta drożdżowe to takie, którym daje im się czas na wyrośnięcie - nawet do kilku dni. Dobra pizza będzie na cieście zrobionym 24-48 godziny wcześniej, a nie półgodzinnym...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mam swoja ulubiona --droga pizzerie w której kupuje pizze jak mam smaka. samej nigdy nie udało mi się zrobić pizzy takiej jak z pizzerii bo mam zwykly normalny piekarnik i dlatego jest to niemożliwe. Kupilam nawet kamien do pieczenia pizzy i pizza była okropna. :P 100zl które na niego wydalam poszlo się p********ic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przczolka
Ja jednak wolę zamówić dobrą i sprawdzoną pizzę. Viva La Pizza ma bardzo smaczne placki, dobre dodatki, jest ich sporo i nigdy nie dostałam zimnej pizzy jak zamawiałam przez https://pizzaportal.pl/lublin/viva-la-pizza/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wspomniany przepis moim zdaniem jest daleki od idealu, za duzo drozdzy. Moge sie podzielic swoimi radami. Ale dla smakoszy, a nie kuchary co piecze " do upieczenia brzegow". Ciasto robie dzien wczesniej wieczorem, pol godz rosnie i do lodowki. Wtedy drozdze pracuja. Przepis na 3 pizze na okragle blachy 30 cm. 500 g maki, plaska lyzeczka soli. Na roztwor 270 ml cieplej wody i 3-5 g drozdzy. Robie roztwor, wlewam do maki, wyrabiam. Kiedy jest elastyczne dodaje 2 male kieliszki oleju, znow wyrabiam. Pol godz rosnie, potem lodowka. Ciasto klade na blachy, pulpa pomidorowa, ziola, mozzarella, dodatki. Piec 8 min w rozgrzanym na maksa piekarniku - w 250 stopniach. Sekret dobrej pizzy tkwi w tej wysokiej temp. Piece puzzowe maja nawet o wiele wyzsza i pizza siedzi tam 3-5 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przepis mam od znajomego, ktoryvma swoja pizzerie ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Każdy lubi co innego. Ja robię ciasto z ok 700g mąki, 25g drozdzy, mleko, woda i oliwa z oliwek na oko... Nie daje soli w ogóle tylko trochę cukru. Trochę ciepłego mleka, cukier i drożdże mieszam aż się rozpuszcza, dosypuje mąkę aby była konsystencja gęstej śmietany, odstawiam zaczyn do wyrosniecia na 40-50minut. Potem dodaje mąkę i oliwę i zostawiam do wyrośnięcia na kolejną godzinę. Wychodzi ogromna pizza :) na grubym puszystym ciescie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja tez nie lubię pizzy smierdzącej drozdzami. 25 g to stanowczo za dużo. Potem czuć te drożdże i nie wmawiajcie, że nie. Ja czuję takie rzeczy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mleko do pizzy? Włoch płakał jak jadł :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wogole nie czuc drozdzy. ja uzywam suchych . Na opakowaniu jest ze paczka jest na 05. kg maki. jest ogromna roznica miedzy pizza domowa a z pizzeri. w pizzeri uzywaja niewiem czego bo za kazdym razem boli mnie brzuch.a po domowej nic sie niedzieje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×