Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znalazlam taki super przepis na pizze ze kupna sie chowa

Polecane posty

Gość gość

I nawet 2 razy w tyg. ja robie.Wlasnie znow sie zajadamy pizza.

Gość gość
Kupna zawsze się chowa przy domowej. Ameryki nie odkryłas :)

Gość gość
To podaj Grażynka, podaj ;)

Gość gość
To zalezy od ciasta a te jest banalnie proste do zrobienia i pizza jest przepyszna.Rtym razem zrobilismy na grubym ciescie poezja. pIEcze sie 2 pizza bo robie na blaszce od tortownicy.

Gość gość
Po co taki temat skoro przepisu brak?

Gość gość
przepis" 1,5 szklanki maki drozdze 1/4 kostki lub suche tak na oko- ok pol paczki suchych. 2- lyzki oleku 1- lyzka cukru 1 lyzka soli 1/2 szklanka cieplej wody Wszystko wrzucam do miski i wyraboam ciasto.Ciasto wyrobione kiedy bedzie swobodnie odchodzic od reki- nie bedzie sie kleic. Odstawiam w cieple miejsce do wyrosniencia- na ok 30 minut. A na pizzze nakladacie co chcecie.i wlola. pieke az brzegi bede upieczone. smacznego

Gość gość
Łyzka soli? Bez jaj :O

Gość gość
lyzeczka soli i lyzeczka cukru.sorki za blad.

Gość gość
za dużo drozdzy i pizza będzie smierdziec drozdzami. Polecam dac mniej ale porządnie wyrobić ciasto , tak aby zrobily się w srodku babelki.

Gość gość
Nigdy mi nie wyszło ciasto tak naprawdę. Chciałabym takie jak przy pitcy z pizzerii.

Gość gość
nic nie smierdzi drozdzami.

Gość gość
Przepis banalny. Sekret jest w tym jaką temperatura ma woda ciepła. Nie podam bo nie wiem. U mnie mąż zawsze robi. I raz wyjdzie lepszą raz gorsza ..ale też dobra. I wywnioskowalismy że chodzi o temperaturę wody. A że mu się nie chce ustalić temperatury ciepłej wody więc nie wiemy.

Gość gość
jak długo pieczesz w jakiej temp?

Gość gość
gość dziś Najlepsze ciasta drożdżowe to takie, którym daje im się czas na wyrośnięcie - nawet do kilku dni. Dobra pizza będzie na cieście zrobionym 24-48 godziny wcześniej, a nie półgodzinnym...

Gość gość
mam swoja ulubiona --droga pizzerie w której kupuje pizze jak mam smaka. samej nigdy nie udało mi się zrobić pizzy takiej jak z pizzerii bo mam zwykly normalny piekarnik i dlatego jest to niemożliwe. Kupilam nawet kamien do pieczenia pizzy i pizza była okropna. :P 100zl które na niego wydalam poszlo się p********ic

Gość przczolka
Ja jednak wolę zamówić dobrą i sprawdzoną pizzę. Viva La Pizza ma bardzo smaczne placki, dobre dodatki, jest ich sporo i nigdy nie dostałam zimnej pizzy jak zamawiałam przez https://pizzaportal.pl/lublin/viva-la-pizza/

Gość gość
Wspomniany przepis moim zdaniem jest daleki od idealu, za duzo drozdzy. Moge sie podzielic swoimi radami. Ale dla smakoszy, a nie kuchary co piecze " do upieczenia brzegow". Ciasto robie dzien wczesniej wieczorem, pol godz rosnie i do lodowki. Wtedy drozdze pracuja. Przepis na 3 pizze na okragle blachy 30 cm. 500 g maki, plaska lyzeczka soli. Na roztwor 270 ml cieplej wody i 3-5 g drozdzy. Robie roztwor, wlewam do maki, wyrabiam. Kiedy jest elastyczne dodaje 2 male kieliszki oleju, znow wyrabiam. Pol godz rosnie, potem lodowka. Ciasto klade na blachy, pulpa pomidorowa, ziola, mozzarella, dodatki. Piec 8 min w rozgrzanym na maksa piekarniku - w 250 stopniach. Sekret dobrej pizzy tkwi w tej wysokiej temp. Piece puzzowe maja nawet o wiele wyzsza i pizza siedzi tam 3-5 min.

Gość gość
Przepis mam od znajomego, ktoryvma swoja pizzerie ;-)

Gość gość
Każdy lubi co innego. Ja robię ciasto z ok 700g mąki, 25g drozdzy, mleko, woda i oliwa z oliwek na oko... Nie daje soli w ogóle tylko trochę cukru. Trochę ciepłego mleka, cukier i drożdże mieszam aż się rozpuszcza, dosypuje mąkę aby była konsystencja gęstej śmietany, odstawiam zaczyn do wyrosniecia na 40-50minut. Potem dodaje mąkę i oliwę i zostawiam do wyrośnięcia na kolejną godzinę. Wychodzi ogromna pizza :) na grubym puszystym ciescie.

Gość gość
Ja tez nie lubię pizzy smierdzącej drozdzami. 25 g to stanowczo za dużo. Potem czuć te drożdże i nie wmawiajcie, że nie. Ja czuję takie rzeczy.

Gość gość
Mleko do pizzy? Włoch płakał jak jadł :-D

Gość gość
wogole nie czuc drozdzy. ja uzywam suchych . Na opakowaniu jest ze paczka jest na 05. kg maki. jest ogromna roznica miedzy pizza domowa a z pizzeri. w pizzeri uzywaja niewiem czego bo za kazdym razem boli mnie brzuch.a po domowej nic sie niedzieje.