Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

piosenka dla mamy i ojczyma

Polecane posty

Gość gość

Witam, planuję ślub za jakieś 2 lata, mam cudowną mamę, którą zostawił mój ojciec i mnie 10 lat temu dla innej kobiety. Miałam wtedy 14 lat. Mama po 2 latach poznała cudownego człowieka, który jest jakby moim ojcem. Przeżył moje dorastanie, łoży na moje studia, bo alimenty starczają na przysłowiowe "waciki". Z ojcem nie mam kontaktu. Chciałabym aby ten mój wymarzony ślub był idealny. Ojca i rodziny jego nie zaproszę. Chciałabym wybrać piosenkę dla mamy i ojczyma. Czy ktoś pomoże?

Gość gość
standardem jest nuta o tytule "cudownych rodziców mam" :)

Gość gość
Witaj miałam podobną sytuację wybrałam Skaldów "Ktoś mnie pokochał". Pozdrawiam i życzę szczęścia.

Gość gość
gość 21.57 no nie mam tak różowo, żeby to była ta piosenka, jednak, to nie mój ojciec, chociaż traktuję go jak tatę, nie chciałabym nikogo urazić, może coś takiego na czasie. Przecież na pewno nie jestem sama z takim problemem.

Gość gość
22.05 dziękuję, wezmę pod uwagę Ktoś coś jeszcze?

Gość gość
ta reklama to nie moja:(

Gość gość
Farba "naucze cie żyć"

Gość gość
Lub "chce tu zostać"

Gość ja_Dyzio
do ślubu jeszcze dwa lata a już wymyślasz jakiś scenariusz ! jak wiadomo, życie jest brutalne i nawet na kilka dni przed ślubem może się wydarzyć 'coś' czego nie przewidzisz , oczywiście to NIC złego aby marzyć i w zamyśle organizować sobie przyszłe życie z partnerem ale planowanie na dwa lata 'przed' ślubem to jest szaleństwo , może się okazać, że za rok zaczniesz słuchać 'muzy' Budka Suflera i ich tekstu 'znowu w życiu mi nie wyszło' albo 'za ostatni grosz' a w czasie zabawy weselnej 'ludziska' nawaleni totalnie alkoholem wcale nie zwracają uwagi , kto śpiewa, kto gra, zwyczajnie chcą poszaleć przy muzyce lekko wpadającej w ucho i gdy muzycy zagrają 'te oczy zielone' albo czy jesteś 'ruda' na dole też lub 'ruda tańczy jak szalona' to będą chcieli poskakać , gdy jednak bardzo chcesz piosenkę dla Mamy to wybrałbym piękne wykonanie Wioletty Villas p.t 'List do matki ' lub w wykonaniu Ostrowskiej, można spoko tańczyć. https://www.youtube.com/watch?v=OFdSxLDG0Iw&list=RDOFdSxLDG0Iw&t=20

Gość gość
dziękuję za odpowiedź, jednak mi chodziło o piosenkę dla mamy i ojczyma na pożegnanie, piosenkę już mamy wybraną na ślub

Gość gość
do ja_Dyzio dziękuję za odpowiedź myślę, że ruda itp. też będą, oczywiście wszystko się może zdarzyć Tę piosenkę biorę pod uwagę w prawie orginalnej wersji na koniec. Jednak chciałam podpowiedzi do piosenki z ojczymem

Gość gość
dla mamy nie jest problemem, dla ojczyma większy, a chciałabym im razem podziękować, chciałabym, żeby oddać im razem podziękowanie, żeby mama i on byli szczęśliwi w tym dniu (on nie nie ma dzieci), traktuje mnie jak córkę

Gość gość
Myślałam, że ktoś coś mi poda, takiego na tacy, mam kilka typów ale myślałam, że coś ktoś miał i sobie podbiorę, a ślub planuję, bo mam nadzieję, że będzie wyjątkowy i taki ma być, dopracowany, mój wymarzony z podziękowaniami dla wszystkich co dla mnie coś zrobili (niestety nie mój ojciec), stąd to pytanie.

Gość ja_Dyzio
na koniec zabawy i na podziękowanie 'rodzicom' za WSZYSTKO co zrobili do tej pory aby ciężkim trudem wychować córkę i wydać Ją za mąż będzie bardzo trudne , zrobili wszystko co jest możliwe a teraz idzie do męża ! Nie wiem, być może 'rodziców' rozczuli ten teledysk ze Stanu Wojennego w Polsce , gdy byłaś malutką dziewczynką a rodzice w tym czasie zdobywali cukier, kaszę, groch i wszystko było na 'kartki' aby małą 'kruszynkę' wychować i podać wszystko na tacy, być może LOMBARD na koniec i temperamentna Małgorzata Ostrowska dla Matki i Ojca zagra nie tylko 'taniec pingwina na szkle' a Rodzice się normalnie popłaczą , nie wiem ? https://www.youtube.com/watch?v=cMhLQd7Sv3A

Gość gość
a mam jeszcze 2 lata, może ktoś coś wymyśli w stylu "cudownego ojczyma mam" a jak nie, to mam 2 lata czasu i może sama skomponuję.

Gość gość
ja_Dyzio Dzięki, obiecuję Ci, że Lombard będzie w repertuarze, mama lubi Ostrowską:). Jednak ja się urodziłam w latach 90 ...,:D Dziękuję za podpowiedzi.

Gość gość
Jeżeli traktujesz go jak ojca, to każda piosenka będzie odpowiednia, on to wie, ważne, jaka jesteś dla niego, może będzie się czuł wyjątkowo, jak potraktujesz go jak rodzica. Pozdrawiam i życzę szczęścia.