Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze dzieci też

Polecane posty

Gość gość

są dzisiaj bardziej niegrzeczne i marudne niż zwykle czy tylko w moje coś wstąpiło? Nie mogę się doczekać aż mąż wróci z pracy. Dawno nie miałam takiego trudnego dnia. I starsze i młodsze nie do zniesienia dzisiaj.

Gość gość
Moje ma już drugi taki dzien

Gość gość
Jestem prawie cały czas sama z dzieckiem, już nie takim małym, a nadal cały czas chodzę zmęczona. Niestety moje dziecko to tak zwane żywe srebro od urodzenia. Proszę mi wierzyć to nie kwestia wychowania, a charakteru małego człowieka. Mam dość.

Gość gość
Autorka - mam to samo. 2,5latka,który wykancza i niemowlaka do ktorego trzeba wstawac w nocy. I tym sposobem jestem zmęczona i w dzień i w nocy. Bo co z tego,ze starsze śpi jak w nocy zajmuje się małym. W dzień z kolei oboje i oprócz tego obowiązki domowe i znikad pomocy. Tez mam dość. Bo taka sytuacje to można wytrzymać jak się wie,ze niedługo się skonczy a nie tak przewlekle dzień w dzień. Chociaż żeby raz na jakis czas któraś babcia wzięła dzieci na spacer na godzinę. A tylko duzo potrafią gadać a żadna się nie interesuje co u nas.

Gość gość
Autorko ja też mam 2.5 latka i żadnej pomocy, poza mężem, w sumie nie narzekam bo przynajmniej nikt mi się nie wtrąca, a jak któraś babcia posiedzi chwilę z synem (raz na kilka miesiecy), to potem uważa ze ma monopol na wychowanie, trzeba przeczekać w końcu dzieci podrosna i może będzie trochę luzu

Gość gość
Z jednym dawalam rade Bez problemu. No może pod koniec ciąży kiedy juz byłam z wielkim brzuchem to trudno było mi biegać za starszym,ale jakoś dawalam sama rade,bo nawet wtedy nikt do mnie nie przyjeżdżał żeby pomoc. Z perspektywy czasu widzę, że byłoby lepiej gdyby różnica wieku między dziećmi była większa,ale jest jak jest. Jakoś musze to przetrwac,bo co mam zrobić. Najgorsze jest to, ze w nocy niemowlak budzi starsze i nieraz jest jazda z dwójką- pół nocy nie śpią bo jedno nakręca drugie. A jak sa jeszcze takie dni jak dzisiaj to mam ochotę wyjść i nie wrócić.

Gość gość
jak podrosną będzie więcej luzu? :) Błąd. Będzie więcej kłopotu. Zacznijcie się nimi zajmować zamiast siedzieć na kafe. Dobre wychowanie to podstawa, która zaprocentuje w przyszłości.