Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moge WJECHAĆ do Unii Europejskiej z nieważnym Polskim paszportem?

Polecane posty

Gość gość

mam skończony paszport PL, jestem poza Unią Europejską, czy moge wjechać do UE na tym?

Gość gość
skoro jesteś poza Unią to na jakiej zasadzie, jeśli paszport nieważny?

Gość gość
myślałam że mogę bo jestem obywatelką Burkina Faso państwem do którego jeżdżą obywatele Unii więc myślałam że odwrotnie też można

Gość gość
jestem podwójnym obywatelem, mam też inny paszport ale za miesiąc się kończy a nie moge szybko odnowić, a jako obywatel też PL musze pokazać przy wjeździe do EU paszport PL, rozumiemy się?

Gość gość
każdy kto NIE zrzekł się polskiego obywatelstwa ( co jest bardzo trudne, musi to zatwierdzić sam Prezydent PL ) jest polskim obywatelem gdy choć jedno z rodziców jest polskim obywatelem. Czyli dziecko polaka i murzynki urodzone w Kongo jest automatycznie polskim obywatelem czy tego chce czy nie, i taki mały bambo przy wjeździe do PL ma się legitymować paszportem PL gdy wjeżdża na teren EU i do PL. A aby wyjechać spowrotem do Kongo jako obywatel wracający musi pokazać paszport z Kongo przy wylocie z EU, bo nie potrzebuje wizy do Kongo w paszporcie PL bo ma też obywatelstwo Kongo. Wszyscy kumają??

Gość moja wioska zabita dechami
tu nikt nie wie o takich rzeczach, tu prości potoczni ludzie z wiosek tylko a to sprawa miastowa, na forum warszawa pytaj o to

Gość gość
Z nieważnym nie możesz.