Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxdupster123

konserwatywna mama

Polecane posty

Gość xxxdupster123

Witam, chciałam Was prosić o radę. Mam 20 lat, mój chłopak 22 (jesteśmy ze soba 2,5 roku). Od zawsze chcieliśmy gdzies razem jechać, co roku to samo -nie nie nie nie. Myślalam, ze to przejdzie. Nigdy nie bylo między nami poruszanej zadnej rozmowy poważniejszej o wspołżyciu, po cichu myślalam ze o to chodzi ale bałam sie im powiedziec ze nie jestem dziewicą. Od niedawna biorę antykoncepcje, z myślą własnie o wspólnych wakacjach zeby rodzice sie nie martwili ze moge zajść w ciąże (mama o tym wie). Mialam juz plany z chlopakiem i ciche przywolenie mamy, ktora lubi zmieniać zdanie w ostatnim momencie. Jednak dziś nagle okazalo sie ze jest ona strasznie konserwatywna - jeśli chodzi o mojego chlopaka. Jechac sama moge, isć na noc moge, robic cokolwiek mogę. Z nim musze byc o 22 w domu i nie ma opcji na nic. Dodam ze mieszkamy od siebie daleko, więc często jeżdze do niego na jeden dzien. Tak jakby jej katolickie obawy nie mowily o tym, ze seks można uprawiac nie tylko w nocy. W kazdym razie, mielismy jechac a dziś wybuchnęła awantura o to ze jade tam z nim i 3 parami. Jak zwykle argumenty: nie bo nie, nie utrzymujesz się, jestes w katolickim domu (czyli co, dopiero po slubie mam jechać z nim na wakacje?), nie studiujesz (mam roczną przerwę), jesteś za mloda, co z tego ze moj brat moze jezdzić z koleżankami, ty nie mozesz z chlopakiem. Dodam, ze tacie to nie przeszkadza, odbylam z nim rozmowe ze jestem odpowiedzialna i takie tam, byl troche w szkou ze jestem z Nim TYLKO 2 lata i ze sobą sypiamy, ale mowil ze on by mi pozwolił, problem jest taki, ze ma teraz kiepski kontakt z mama i pewnie skonczyloby sie to jeszcze wieksza kłotnią. Bardzo mi zalezy na tym wspolnym wyjeździe, chce z nim spędzić duzo czasu skoro nie mamy go tyle na codzień. Prosze Was o pomoc, moze ktoraś z was to przechodziła sad termin rezerwacji mija za niedlugo :( dziękuję Wam!

Gość gość
Jesteś dorosła, nie musisz pytać mamusi o zgodę. dorośnij, kobieto.

Gość xxxdupster123
Może i pytać się nie muszę, ale nie jestem niezależna finansowo.

Gość xxxdupster123
zreszta, moja mama jest mocnym charakterem i umie sobie podporządkować kazdego, nie moge tak po prostu jej powiedzieć ze jade i narka

Gość gość
No to życie. Skoro nie studiujesz, to powinnaś pracować. Jeśli nie pracujesz i wisisz na mamusi to trudno, nie pojedziesz na wakacje do 30.

Gość gość
Nie studiuje od miesiąca, bo chce dostac sie na inny kierunek.