Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zgłoszenie na policję

Polecane posty

Gość gość

Witam, spory czas temu zerwałam kontakt z przyjaciolką, ponieważ była zazdrosna o to, ze jestem w zwiakzu i chodziła do mojego faceta i jego kolegów, gadac głupoty na moj temat. Po urwaniu kontaktu, chodziła i rozpowiadała inne głupoty ma moj temat ale nie mam na to dowodów, jedyna osoba nie chce powiedzieć co mówiła na moj temat, jakiś czas temu przyszła do moich rodziców i rozpowiadała głupoty, mama mnie zna wiec wiedziała, ze kłamie. Na sylwestra napisałam do mojego chłopaka kolegi (który przyjaźni się z byłą przyjaciolką) „ oszukałeś nas, miałeś być z siostrami we Wrocławiu a nie z Klaudią, Haha. Szczęśliwego nowego roku hehe ;)” i on chyba pokazał jej tego SMS albo ona zobaczyła i z jego numeru pisała do mnie nie fajne SMS „ chuj cię to obchodzi z kim siedzi, nie wymieniaj mojego imienia, jeb się na ryj szmato, siedzisz z swoim to siedź a od niego się odpierol. To nie twój przyjaciel wiec w*********j” Potem pisała z kont fejkowych, ze znajdzie haczyk aby mnie zniszczyć, ze jestem taka i taka, ze jak się w****i to, to i to pokaże mojemu facetowi aby mnie zostawił. A do mojej mamy tez pisała, ze zrobi mi to i to, ze jestem taka i taka. W sumie to pisała do mojej mamy groźby. Dodam, ze oboje mamy po 20 lat. Jak myślicie ? Jak zgłoszę to na policję to ona coś z tym zrobi? Boje się, bo wiem, ze ona jest chora psychicznie i po tym może zrobić naprawdę coś złego

Gość gość
ile razy mam tlumaczyc ze nie ma policji bo teraz są kulsony

Gość gość
Ale wyście są fajne... Owszem groźby są karalne, tak samo jak pomówienia, możesz zgłaszać, ale musisz mieć albo dowody, albo świadków, bo inaczej słowo przeciw słowu i zero efektu.

Gość gość
Nie wierzę że z kimś takim się przyjaznilas. Tak możesz zgłosić stalking na policje pokaż im wszystko i poproś o zakaz kontaktu i zbliżania

Gość gość
Smsy z jego telefonu usunęłam ale mam screena a tak mam wszystko, mam tez screeny, które mi mama wysłała, gdzie groziła. No niestety, ona sama miała pecha z jednym facetem przez 4 lata a ja przez ten czas nie miałam nikogo wiec super przyjaciółka ale pokazała swoje oblicze bo znalazłam kogoś, za kogo planuje wyjść za mąż i tworzyć rodzine. Co było to było, niestety nie można cofnąć czasu

Gość gość
screeny to jednak można podważyć, że są sfałszowane, sms czy maile to niezbity dowód