Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem nikim

Polecane posty

Gość gość

Status quo. Ciągle to samo. Wiecznie smutek .Brak nadziei na odmianę losu. Nigdy nie wiedziałem ,co to miłość i nigdy się tego nie dowiem. Chociaż mam ,,raptem’’ 23 lata to czuję, że moje życie się skończyło. Na studiach rok w plecy,ale nie to jest najgorsze. Najgorsze jest uczucie tego,że jest się nikomu niepotrzebnym .Mógłbym dzisiaj zginął i nikogo by to nie obeszło . Nigdy nie byłem kochany. Nie wiem co to spokój ,normalność oraz szczęście. Od początku mojego życia wszystko idzie jak po grudzie . Gdy miałem kilka miesięcy ,dostałem skazy białkowej. Gdy miałem rok i 10 miesięcy to spadłem ze schodów. Pierwsze moje wspomnienia to kłótnie. W domu od zawsze panowała atmosfera nienawiści. Gdy poszedłem do szkoły też byłem od razu znienawidzony. Oprócz tego,że byłem chorowitym dzieckiem i nieśmiałym ,to jeszcze miałem czelność być dzieckiem nauczycielki. Tej samej ,która w szkole była miła dla wszystkich .A w domu potrafiła nawrzucać mi od najgorszych tylko dlatego ,że dostałem gorszą ocenę niż 5. W szkole piekło,w domu też. To trwało do czasów liceum. W liceum byłem już traktowany normalnie. Jednak w domu dalej były kłótnie i panowała atmosfera nienawiści . Później poszedłem na studia. Przez 2 lata zdawałem wszystko,jak nie w pierwszych terminach ,to w drugich albo trzecich.Jednak na 3 roku się potknąłem. Przez ponad 2 lata piłem.Zdawałem mimo tego..Jednak to wszystko strasznie się na mnie odbiło.Piłem ,bo miałem zerową samoocenę. Bo tylko gdy wypiłem miałem lepszy humor. Na trzeźwo nie mogłem znieść tego wszystkiego. Z płcią piękniejszą mi się nigdy nie udawało. Co prawda zdarzyły mi się krótkie 3 epizody,gdzie myślałem,że wszystko zmierza w dobrym kierunku,że w końcu będę kochany,ale szybko okazywało się to iluzją. Te dziewczyny zabawiły się moimi uczuciami i odeszły . Aktualnie od 8 miesięcy nie pije.Jednak co z tego.Skoro nienawidzę siebie ,swojego życia .Przeszłość wraca w koszmarach,a przyszłość rysuje się w czarnych barwach . Nienawidzę wszelakich świąt ,bo jedyne z czym mi się one kojarzą,to wieczne awantury. Nienawidzę walentynek,bo przypominają mi o tym,że jestem samotnym śmieciem. Tak naprawdę dawno zrobiłbym ze sobą porządek,jednak boję się śmierci.Mimo tego,że się jej boję,to czekam na nią. Na mnie już nic dobrego nie czeka.Tylko ból i rozczarowania.Odrzucenie. Nigdy się nie dowiem ,co znaczą pojęcia,o których inni ludzie ciągle mówią. Nigdy nie odczuję na własnej skórze znaczenia akceptacji przez drugą osobę,miłości ,poczucia bycia potrzebnym . Jedyne co z życia mam,to blizny na ręku po autoagresji(z czego jedna bardzo duża-2 lata temu skończyłem na pogotowiu z 8 szwami ) i jeszcze większe blizny na sercu.O ile można to nazwać bliznami,a nie krwawiącymi ranami na sercu ,które sprawiają ,że ze mnie życie ucieka . Marzyłem tylko o uczuciu ,zrozumieniu ,miłości i zyciu innym niż miałem kiedyś.Teraz wiem ,że zmiana losu jest niemożliwa. Bo aby zmienić los trzeba działać .A ja już nie mam sił.Jestem wypalony,mentalnie martwy. Od kilku miesięcy w ogóle się nie uśmiecham.Kiedyś potrafiłem się śmiać na okrągło mimo przeciwności losu,teraz nie potrafię. W środku czuję jednocześnie ból na przemian z pustką. To tyle.

Gość gość
Jezeli potrzebujesz kontaktu napisz do mnie gadugadu 2816895. Wierz mi, ze nie jestes sam w takiej sytuacji. Mam tak samo jak ty. Ale nie chce o tym tutaj pisać.

Gość gość
Milosc wsrod nedznych polaczkow jest niemozliwa

Gość gość
Usamodzielnij się, każdy zły los kształtuje człowieka, staje się wrażliwy, i unika na przyszłość podobnych sytuacji i to jest piękne i wartościowe. Unikaj alkoholu to niszczy ciebie, abyś nie stoczył się. Pamiętaj niektórzy mają jeszcze bardziej żle. Potrzebujesz wsparcia choć jednej osoby duchowo, obojętnie kto to będzie. Weżmiesz los w swoje ręce z czasem zobaczysz jak ci co cię żle traktowali są nieszczęśliwi z własnej woli, i tak tkwią. Nauczysz doceniać życie i czerpać radość.

Gość gość
Smutne to.

Gość gość
Tak jakbym o sobie czytal.

Gość gość
Głowa do góry

Gość gość
Nie ty jeden. Zawsze mógłbyś nie mieć nóg i siedzieć na wózku albo srac pod siebie. Może znikniesz przezywasz przypadek i nie będziesz musiał przykładać ręki do swojego końca. Nie bede cię fałszywie pocieszać.

Gość gość
Ludzie to k***y .