Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moj syn trafil do szpitala z podejrzeniem wyrostka a nie ma ubezpieczenia

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj go zabrali a nie jest ubezpieczony bo nie zarejestrował się jeszcze w bezrobociu..dopiero co skończył studia i pracuje na śmieciowce Tak strasznie sie martwie bo szpital na pewno sciagnie od niego kilka tysiecy za operacje wyrostka Doradzcie co robic..wpadlam w panike straszna..

Gość gość
Na umowie zleceniu jest ubezpieczenie

Gość gość
No chyba niewiele możesz zrobić . Byłoby wyjście gdyby nie był w szpitali ale teraz cokolwiek robiąc będzie podejrzane i nie uwzględnią takiego ubezpieczenia . Kiedy skończył te studia , iel ma lat i dlaczego się nie zarejestrował w UP lub nie podjął konkretnej roboty z ubezpieczeniem?

Gość gość
Syn ma skonczone lat 26 i nie mógł znaleźć pracy w swym zawodzie..pracuje tak,ze nie ma ubezpieczenia niestety.. Zaluje teraz ze rzad nie spelnil obietnicy i nieubezpieczeni tez by mogli w naglych przypadkach miec pomoc w szpitalach:-(

Gość gość
No to macie 8 koła w plecy.

Gość gość
No to mu wystawia rachunek za pobyt, operacje czyli kilka tysięcy.

Gość gość
Coś się miało zmienić od stycznia 2018. zadzwoń na NFZ i tam Ci powiedzą

Gość gość
Powinien opłacać ubezpieczenie dobrowolnie.

Gość gość
Już lepiej byłoby gdyby pracował na czarno, wtedy opieka społeczna opłaciłaby ubezpieczenie wstecz i nie byłoby problemu.

Gość gość
Najbardziej smieszne jest to ze nie pracujące żony mogą być podczepione pod ubezpieczenie męża, mimo ze same za siebie składki nie opłacają ale ubezpieczone są tylko dlatego bo mają męża!!! Czemu za to w końcu się nie wezmą. Jakim prawem samo posiadanie małżonka uprawnia do ubezpieczenia, podczas gdy inna osoba co nie ma małżonka juz ubezpieczenia nie ma!!!!

Gość gość
Takim samym, jak fakt, że małżeństwo może się wspólnie rozliczać, wspólnie brać kredyt, wspólnie wypełniać rozmaite wnioski. Na całym świecie tak jest.

Gość gość
Mój syn studiuje dziennie i jest podczepiony pod moje ubezpieczenie plus ma jeszcze dodatkowe co roku synowi opłacam.

Gość gość
Przecież na śmieciówce jest też opłacana składka zdrowotna, tzn. na umowie- zleceniu, robił na czarno? Nic nie poradzisz w tym momencie, trzeba będzie zapłacić i tyle. Dopiero co skończył studia? Chyba jednak nie "dopiero co", jest styczeń...

Gość gość
to jest absurd że ktoś kto wpłacił ileś tam składae albo był ubezpieczony wcześniej z chwila zaprzestania opłacania składek tracił prawo do opieki zdrowotnej. co to koorfa jest abonament?

Gość gość
sytuacja nie powinna byc rozpatrywana jedynie indywidualnie bo to podobno system składkowy polegajacy na wzajemnym ubezpieczaniu. zatem mamy mnóstwo ludzi odprowadzających przez dziesiątki lat 30 % ze swoich dochodów i nie korrzystających z opieki lekarskiej a wystarczy żektos nie buli na beżąco i nagle mu sie mówi, że nie jest ubezpieczony. wy macie jakieś problemy z liczeniem czy o co chodzi. bo ktos was jepie grubo na kase i to raczej nie chorzy kooorfa:D

Gość gość
Smieciowka to umowa o dzielo. Czyli brak ubezpieczenia

Gość gość
te zasady służa jedynie defraudacji waszych zarobków. to jest jedyny cel. a co jeżeli na skutek powznej choroby wymagajacej długotrwałego leczenia stracicie prace? dadzą wam aspiryne a potem powiedzą zebyście sie otpiertoli bo żerujecie na pracownikach? puknijta sie w łeb w dooope was pukaja co miesiąc

Gość gość
umowa odzieło z racji na niepotrącanie na ubezpieczenie winna zawierac gwarancje pokrycia leczenia przez pracodawce w przypadku urazów i chorób nabytych na skutek pracy. inaczej to jest łamanie prawa i konstyutucji.

Gość gość
jak sie prawodawcom marzy powrót do średniowiecza to niech sie przygotują na to że średniowiecze zapanuje w kazdej dziedzinie zycia.

Gość gość
troche to głupawe zwazywszy ile ofiar poniesli kupcy i remieślnicy aby uwolnic sie od obciażeń nakładanych przez panów feudalnych. zapomniał koorfa wół jak cieleciem był?

Gość gość
może jako pan na stepach polski nałoże wam koooorfa cło na na mosty i bramy do miast? chcecie? zresztą c***j mnie to obchodzi czy ccecie bo musze zbudowac pare zamków

Gość gość
zresztą cło funkcjonuje do tej pory. wewnętrzne. płaci sie je w podatkach na infrastrukture vat srat bat itd. tyle ze vat płaci kooorfa klient. czego jkeszcze koorfa chceta? serio chcecie sie bawić w feudalnych posiadaczy ziemskich? mnie to pasuje bo w tej zabawie są dozowlone fajne chwyty które obecnie dozwolone nie są. a jestem pewien ze żaden kupiec mnie w tych chwytach nie przewyższa. zajmijcie sie tym co umiecie a nie zabawą w rządzenie bo w końcu stracicie swoje kooorfa cenne główki

Gość gość
po prostu zapłacicie i tyle. i ciesz sie ze to tania operacja-ledwo kilka tysięcy, jakby miał powazniejszy wypadek to kilkadziesią a nawet kilkaset by było. a poza tym co znaczy ze nie miał czasu zarejestrować sie po skończeniu studiów? Styczeń jest. A czemu nie opłaca sam sobie ubezpieczenia, albo ty jemu nie opłacisz?

Gość gość
bo póki co wnerwiaja mnie monopoliści z kapitałem składającym sie z wypłat zdeponowanych na kontach ich praacowników u ich znajomych bankierów. ale jak mnie zaczną wkooorfiac piekarze mechanicy ślusarze producenci mało wieksi z aspiracjami to wam koorfa pokaże gdzie jest wasze miejsce. mniej zachłannościw wiecej perspektywicznego myslenia prosze bo sobie zmienimy lobbystów na drodze eliminachji fizycznej

Gość gość
a c***j cie to obchodzi dlaczego nie miał czasu. może koorfa układał i segregował tony dokumentów niezbędnych do zycia i rozmowy z urzędnikami

Gość gość
samo przeczytanie pisemka z urzędu pracy tak zeby je zrozumiec to jest kooorfa minimum tydzień bo trzeba posprawdzać paragrafy i ich zgodnośc z kodeksem jak równiez odwołania do paragrafów w nim zawartych które sie tam znajdują. postudiach pewnie przsyszła mu kolejna fala zbędnej wiedzy do przyswojenia a na koniec jakas niemiła pani w urzędzie zniechęcła go do dalszych wizyt. dlatego koorfa teraz ma umrzeć albo popaśc w spirale zadłużenia.

Gość gość
kooorfa miliardy włożone w sytemy informatyczne z budzetu a ci dalej kooorfa każa przyjeżdżać do urzędów z wozami dokumentów co roku z tymi samymiu. to jakies zarty sa kooorfa? i nie rozmawiam z wami kmiotki więc mi tu nie pyskowac. jak wam sie deptanie butem podoba to wasza brocha koorfa. ja sie z wami piertolił nie bede. jak staniecie po stronie depczących to was przegonie troche po lesie a na koniec zafunduje z własnych środków zbiorową mogiłe

Gość gość
*ufunduje:D

Gość gość
mi kooorfa peeesdy i debile za sąsiadów potrzebni nie są