Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy da sie nauczyc przeplynac 2 km? (styl dowolny)

Polecane posty

Gość gość

Czy ktos kto: -ma calkiem dobra kondycje, miedzy innymi przez bieganie i inne sporty -ale bardzo slabo plywa jest w stanie z odpowienim trenerem i odpowiednia technika dojsc do tego by pokonac dystans 1,9 km? czy jest to malo realistyczne ? Bede wdzieczna za odpowiedzi :)

Gość gość
Pytam dlatego, bo zastanawiam sie nad tym by wziac kiedys udzial w pewnej konkurencji gdzie wymaganie jest przebiegniecie polmaratonu, 90 km na rowerze oraz przeplynieciu 1,9 km. Z bieganiem i rowerem dalabym rade, ale plywam bardzo slabo (ale tez nigdy nie nauczylam sie odpowiedniej techniki).

Gość gość
jeżeli czas jest nieistotny, to bez większego wysiłku można tyle przepłynąć. Jest to porównywalne z przebiegnięciem w wolnym tempie 4-5 km

Gość gość
15.21 dzieki za odp, ale jestes pewien/pewna? 1,9 km to ok. 76 dlugosci basenu

Gość gość
Jestem pewien, ale chyba nic nie stoi na przeszkodzie by to wcześniej sprawdzić, nie ma sensu pływać całych 2 km, jak przepłyniesz kilometr to i 2 też. No chyba, że nie umiesz pływać i machasz naprędce rękoma i nogami, wtedy zmęczysz się na 50 metrze. Z mojego doświadczenia: codziennie 30 długości basenu, czyli 750 m, mógłbym tak pływać i dłużej chyba w nieskończoność, tylko po co. Jeśli biegasz półmaratony to masz wyborną kondycję (ja się poddaję). Cały pic będzie zatem w twojej technice pływackiej.

Gość gość
ok, dzieki :)