Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża pustym jaju płodowym

Polecane posty

Gość gość

W maju poroniłam ( ciążąabezzarodkowa ). Teraz znowu jest w ciąży w 7 tygodniu i martwi mnie to, że tak samo jak w poprzedniej nie mam objawów. Miałam iść w sobote na usg ale niestety nie ma wolnych terminów. Czy brak objawów może wskazywać na ciąże bezzarodkową ? Lekarka powiedziała że dwa razy to nie nie zdarza. Byłyście może w podobnej sytuacji ?

Gość gość
myślałam że w sobote dowiem się na czym stoje a tu lipa :(

Gość gość
Nie wszystkie kobiety mają objawy. To mało prawdopodobne, żeby 2 raz zdarzyło się coś takiego. Będzie dobrze :)

Gość Cooliberek
Już drugi raz to ci się nie.powtorzy Ja tak samo miałam a druga ciąża była normalna Takie przypadki są bardzo rzadkie

Gość gość
Ja tez slyszalam ze dwa razy sie to nie zdaza. Nie przejmuj sie na zapas. Masz juz dzieci czy to bedzie pierwsze? Ile masz lat?

Gość gość
mam 23 lata, to będzie pierwsze.

Gość gość
Nie prawda ciąża nezzarodkowa może być jedna po drugiej. Kiedyś fakt uwazali ze tylko jedna ale teraz to mit. Oczywiście dla ciebie autorko wszystkiego dobrego oby teraz było dobrze

Gość gość
Niestety ja miałam dwa razy taką ciąże ale na szczęście trzecia prawidłowa i mam już poltorarocznego synka i drugiego trzy i pół miesięcznego. Ale Tobie życzę żeby ta ciąża była prawidłowa.

Gość gość
W obu bezzarodkowych miałam normalne objawy ciążowe do pobytu w szpitalu i zabiegu łyżeczkowania

Gość gość
Ja miałam 4 takie ciąże. Ostatnią wywoływano przedwczoraj.

Gość gość
ale się wystraszyłam :( nie chce drugi raz przez to przechodzić. W ktróym tygodniu zaczeło sie u was poronienie. U mnie dopiero w 11 tygodniu.

Gość gość
U mnie zawsze 7-8 tydzień. Mam już tego tak dosyć, że żyć mi się nie chce. A przedwczorajsze wywoływanie poronienia, to jakaś masakra.

Gość gość
Robiłaś może jakieś badania ? Co mówią na ten temat lekarze?

Gość gość
Robiłam i wychodzą te badania ok. Porażka to moje imię.

nie przejmuj sie, ja znam naprawde kilka dziewczat z 1 taka ciaza z pustym jajem, a druga ciaza zdrowa!!!:) Ja sama jestem w ciazy i tez nie mialam w 1.miesiacu zadnych objawow oprocz tego,ze chcialo mi sie pic;p Na pewno wszystko jest dobrze:)))

Gość gość
Dziękuje za słowa otuchy, mam nadzieje że ty razem będzie dobrze. Wszystko w rękach Boga.

Gość gość
Jeśli odpukać teraz znowu by poszło nie tak to zrób sobie badania genetyczne możesz mieć mutacje jakiegoś genu wcale to nie musi być groźne ani nie fo przejścia wiele problemów genetycznych da się rozwiązać na prawdę łatwo i szybko. Życzę wszystkiego dobrego

Gość gość
Ja miałam ciaze bezzarodkowa, plamiemia i zero objawow. 3 miesiące później znów ciąża i znów plamienia i zero objawow... Mam zdrową córeczkę z tej drugiej ciąży :) jest to baaaardzo malo prawdopodobne żeby drugi raz sie to zdarzyło. Brakiem objawow się nie przejmuj. Ja nie miałam zadnego aż do porodu. Zero zgagi, mdłości itd tylko rosnący brzuch. Powodzenia i staraj się nie stresować.

Gość gość
Nie uwierze w zero objawow

Ja w 1 trymestrze tez jakoś nie pamietam objawów :p za to w drugim - zgaga, kołatanie serca, kłopoty ze snem, zmęczenie, opuchlizny. Także to nie reguła :) niczym się nie przejmuj :) na Twoim miejscu dla świetego spokoju jutro poszłabym prywatnie i tyle :)

Gość gość
Nie musisz mi wierzyć. Nie zależy mi na tym. Ale nie każda ma objawy, puchnące nogi itd. Ja się świetnie czułam, jeszcze dzień przed porodem okna myłam. Nie wiem od czego to zależy, może loteria a może dlatego, że jestem sportowcem i do połowy ciąży byłam bardzo aktywna. W każdym razie autorko nie martw się brakiem objawow na tym etapie, one jeszcze mogą przyjść potem.