Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Artykuły higieniczne do porodu jakie ??

Polecane posty

Gość gość

Witam, w kwietniu po raz pierwszy zostanę mamą. W związku z tym chciałam prosić o pomoc bardziej doświadczone kobiety i mamy, bo sama niestety nie mam kogo zapytać. Chodzi mi o artykuły higieniczne do porodu i po porodzie już w domu, co konkretnie jest mi potrzebne i jakie firmy polecacie. Wiem że przydadzą się wkładki laktacyjne, ale jak weszłam na stronę apteki to tego jest od groma! Nie wiem które wybrać, a większość tematów na necie jest sprzed kilku lat. Jedynie chciałabym aby cena nie była zbyt wygórowana, wiadomo że przy dziecku zwłaszcza pierwszym jest potrzebne wiele rzeczy. Jakie majtki siateczkowe ? Wielo czy jednorazowe ? A podkłady ? Co jeszcze będzie mi potrzebne ? Wiem że dobry jest płyn tantum rosa i coś do krocza. Doradzcie mamusie :)

Gość gość
Wkladki akuku tylko te się u mnie sprawdziły, podklady canpol , te belli robiły się jak parówki. Majtki bez znaczenia wez najtańsze i o dwa rozmiary większe niż jesteś teraz kup mydlo w plynie biały jelen do podmywania i wez dla siebie tez nawilzane vezzapachowe chusteczki

Gość malwa1984
Podkłady higieniczne Majtki bawełniane (ja siateczkowych w ogóle nie używałam, ale miałam cc) Octenisept Ręczniki papierowe Delikatne chusteczki nawilżane - np. sensitive z http://www.johnsonsbaby.com.pl/ duże podpaski/wkładki - np. tena Wkładki laktacyjne

Gość gość
Wkładki laktacyjne z Akuku, majtki siateczkowe ok 3 par, Ketonal, bo wnaszym szpitalu jedna położna dawała leki bez problemu, a inna potrafiła wyśmiać, że prosi się o tabletki. Ręcznik papierowy albo zwykłe chusteczki higieniczne, bo mniej miejsca zajmują. Płyn go higieny i do kąpieli, szampon, podkłady z belli albo z canpolu, bo w szpitalu dają ligninę no i szczoteczkę i pastę do zębów.

Gość gość
Ja za pierwszym ani drugim razem nie brałam podkładów - w szpitalu mają tego tony

Gość gość
Do higieny intymnej najlepszy po porodzie byl provag do mycia. Chusteczki mokre bez chemii to velvet lub babydream z rossmana (oprocz niebieskich) rozowe lub zielone. Dla dziecka tez polecam kosmetyki z tej seri-naturally sklad bez konserwantow I innych swinstw, pampersy dada z biedronki - lepsze niz te duzo drozsze.

Gość gość
malwa1984 wczoraj Ile ci płacą za reklamowanie tego szajsu? Wystarczy popatrzyć na skład: koszmarny konserwant kompletnie toto dyskwalifikuje!!! :O

Gość gość
00.48 masz racje ktos jej placi za reklame. Wystarczy spojrzec na sklad same pegi podlane konserwantami, w tym wycofany w niektórych krajach phenoxyetanol.

Gość gość
Ja jeszcze brałam ze sobą Invag - to taki środek który dba o odpowiednie ph i florę bakteryjną w pochwie. Właśnie po połogu stosowałam żeby wszystko "wróciło do normy' i żeby uniknąć infekcji bo te okolice wtedy są naruszone i bardziej narażone na nie

Gość Gosc

Tantum Rosa, podklady, podpaski, mydlo, recznik, chusteczki nawilzane, w sumie 3/4 lazienki mialam ze soba

Gość Gosc

Tantum Rosa, podklady, podpaski, mydlo, recznik, chusteczki nawilzane, w sumie 3/4 lazienki mialam ze soba

Gość caala

Jeżeli rozglądacie się za odpowiednią firmą zajmującą się sprzedażą artykułów higienicznych to skontaktujcie się z firmą https://petrusserwis.pl/ Oni zajmują się sprzedażą środków czystości i artykułów higienicznych.