Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a1aleksandra1

Starania o dziecko 2018

Polecane posty

Gość gość
hej! nie wiem, jak Wam, ale mnie bardzo pomógł Cyclotest - dzięki niemu będę mamą. nie mogłam zajść w ciążę, aż zaczęłam bardzo dokładny monitoring cyklu. stosunek wtedy, gdy były największe szanse na ciążę. i się udało:D

Gość Malina352
Jak dzisiaj u was dziewczyny?

Gość gość
U mnie masakra niedobrze mi cały czas wytrzymać tez nie mogę od upałów głowa mnie boli pachwiny ciągną. Zaczęłam 6 tydzień i przyszły objawy a wy jak tam? Amilia

Gość gość
Brała któraś z was duphaston ? Po ilu dniach od odstawienia dostaliście okresu? Ja w tym cyklu brałam clo 5-9dc a dupka od 17-26dc. Dzisiaj 28dc i nie mam żadnych objawów na okres. Wczoraj kuł mnie prawy jajnik dzisiaj już nic. A zawsze na 2/3 dni przed boli mnie brzuch.

Gość gość
Czy jest tu ktoś kto zszedł w ciążę krótko po poronieniu. Ja 2 miesiące temu miałam zabieg lyzeczkowania a teraz jestem w 5 tyg ciąży usg pierwsze mam dopiero 11 sierpnia biorę leki na podtrzymanie ciąży duphaston ale bije się że i tak się nie uda. Badał 3 razy bete: 25.07-56,46 27.07-127,2 30.07-669,55 Wydaje mi się że rośnie prawidłowo

Gość gość
Beta jest w porządku. Na usg widać pęcherzyk dopiero coś koło 1500 a serce 10000 także 11 sierpień dobry czas na lekarza. Ja mam 10 sierpnia obecnie 6 tydz U lekarza jak będę to będzie 7 tydzień. Czyli już będzie wiadomo w która stronę pójdzie oby w dobra tobie tez tego życzę Amilia

Gość Malina352
Amilia a ty mierzylas temperature?

Gość gość
Ja w ogóle nic nie robiłam. Odstawiłam tylko antykoncepcję, seks był tez wtedy co ochota nic nie liczyłam nic nie obserwowałam. Mam tylko apke w telefonie co miesiączki pisze wiec po niej wiedziałam kiedy mam dni płodne ale nic nie dopasowywałam pod to. Amilia

Gość Malina352
A po jakim czasie od odstawienia zaszlas?

Gość gość
To były prezerwatywy także nie miało wpływu. W każda ciąże zachodziłam w pierwszym cyklu starań. Przed drugim i trzecim dzieckiem brałam tabletki i tez zaszłam od razu. W ogóle nie dostałam krwawienia. Tylko ze ta pierwsza owulacja była przesunięta bo przy córce była około 30 dnia cyklu a przy synu około 22 dnia. I miałam różnice w terminie z om a usg ale to całkiem normalne w tym układzie Amilia

Gość Malina352
To dobrze masz

Gość Malina352
Ja mam 42 dc bolace piersi od jakiś 2 dni, czasem brzuch zaboli jak na @ i białą wydziline. Przypuszczam że owulacje miałam w sobotę ( sądząc po silnym kłuciu jajnika) więc tak za 9-10 dni powinnam dostać @.

Gość gość
Ja właśnie dostałam okres po pierwszym cyklu z clo. Teraz czeka mnie drugi cykl. Jest ktoś kto zaszedł w ciążę w drugim cyklu z clo?.

Gość gość
Malina to może ci się uda w tym cyklu. Wiesz dobrze to mam jak planuje ale na codzienne życie to niestety nie. Zaszłam w ciąże po mimo dobrze założonej wkładki a wiesz ciąża wpadka przy tabletkach to tylko tyle ze wpada ale przy wkładce to jednak zagrażała życiu trochę z tym wtedy przeszłam. Beta za nim zaczęła spadać to doszła do 700 coś wiec lekarz nie mógł dostrzec pęcherzyka ale miał podejrzenie ciąży jajowodowej lub jajnikowe bo były takie dwa zagrabienia jakby, w tej sytuacji to akurat dobrze ze los tak zadecydował na szczęście uchroniło mnie to przed strata jajnika. Także wiesz płodność ma te minusy. Amilia

Gość Malina352
Amelia żeby tak było ale nie chce się niepotrzebnie nakrecac a później znów rozczarowanie. Widzisz dobrze że to się tak skończyło ale mialas dobrze założona wkładke i pomimo tego zaszlas? To kiedy masz wizytę u ginekologa?

Gość gość
Wkładka był bardzo dobrze założona wiesz mnie lekarz mówił ze jestem wyjątkowo płodna. Po mimo karmienia piersią okres zawsze dostawałam 28 dni po zakończonym połogu. A raz jak byłam na kontroli w 4 tyg połogu to lekarz widział już owulacje śmiał się ze mnie ze jestem stworzona do rodzenia. Pierwsza wizyte mam 10 sierpnia będzie to 7 tydz zawsze byłam w 5 ale teraz stwierdziłam ze poczekam bo w 5 zawsze miałam tylki pęcherzyk nigdy nie miałam plamien itp wiec czekam pierwszy raz co było puste jajo No i ten problem z wkładka. Ja i tak chodzę tylko prywatnie wiec w razie w przyjemnie mnie wcześniej. Zreszta NFZ jakos nigdy do mnie nie przemawiał wszystkie konsultacje lekarskie zabiegi operacje robie tylko prywatnie całej rodzinie opieka nie do porównania. Rodzę tylko w wojewódzkim szpitalu bo tam pracuje mój lekarz. Czasem to mnie az nosi bo ZUS płace nie mały mam swoją firmę a puki co nic z ubezpieczenia nie korzystam tyłki porody i szczepionki i bilanse bo jak jakaś choroba to już prywatnie idę Amilia

Gość Malina352
A jak było u cb z kolejną ciąża po tym pustym jaju? Ja też miałam w marcu puste jajo i mam lekkie obawy czy z następną ciąża będzie wszystko ok

Gość gość
Podobno puste jako to najlepsze co może sie trafić z poronień może głupio brzmi ale myśle ze wiesz o co chodzi. Miałam wtedy 19 lat była to wpadka zorientowałam się koło 7 tyg nie prowadziłam tez wtedy zapisek kiedy okres itp. Czekali do 10 tyg i zabieg beta spadała ale mało a pusty pęcherzyk rosnąl wiec musiałam mieć zabieg. Zaszłam w planowana ciąże już po ślubie pół roku od poronienia bez najmniejszych problemów. Tamta stratę mimo ze była wpadka i tak przeżyłam. Obecnie mam 28 lat ale od 15 lat dość intensywnie już pracowałam mam wykształcenie w trzech kierunkach a obecnie rozwinięta firmę zawdzięczał swoim ogromnym osiągnięcia sportowym po mimo tak dużej ilości dzieci w tak młodym wieku sytuacje zawodowa miałam zawsze mocno stabilna wiec mogłam sobie pozwolić na taka ilość dzieci. Napisz tez coś o sobie ile masz lat itp Amilia

Gość Iwonexx
Co tam dziewczyny u Was.? Malina jak u Ciebie?

Gość Moniczka1990
Cześć dziewczyny. Mogę dołączyć? Jesteśmy z Mężem 4 lata po ślubie i staramy się aktualnie 3 cykl niestety bezskutecznie. W 1 roku po ślubie staraliśmy się pół roku - również nic nie pyklo. Potem z różnych względów odpuścilismy, ale zrobiliśmy badania i wszystko z nami ok. :) Teraz w sobotę mam dostać @ i mam nadzieję że nie przyjdzie. :) Póki co to nie chce się nakręcac żeby się nie rozczarować ale od prawie tygodnia tak strasznie chce mi się spać, że gdybym mogła to spalabym ciągle :) Pozdrawiam. :)

Gość gość
Hej Moniczka, temat niestety chyba trochę umarł. Ja już tak nie bardzo tu pasuje bo już minusie udało i zaszłam w ciąże ale podczytuje dziewczyny z którymi pisałam i bardzo jestem ciekawa co u was iwonexx malina? Amilia

Dziewczyny.. potrzebuje waszej rady.. ja chyba mam dni plodny.. nie wiem czy probowac juz w tym cyklu czy lepiej poczekac co sadzicie.? wizyte mam u gin w czwartek..

Gość gość
Iwonexx z tego co pamietam to tyle było dobrego w tym złym ze chociaż pięknie samo wszystki wróciło do normy. Ja bym nie czekała działaj, powodzenia :) Amilia

Kurde tez nie chce czekac.. sluz mam mega dzisiaj.. i test owulacyjny wyszedl pozytywnie.. ale mam jakies obawy.. :/

Gość gość
Nie bój się ty miałaś typowa ciąże biochemiczna która ni jak wpływa na kolejne ciąże to nie było poronienie ze był dzidziuś i umarł on w ogóle się nie stworzył. Działaj Amilia

Gość Moniczka1990
O szkoda ale może temat odzyje :) Jasne działaj, szkoda marnować szansy :) A może akurat się uda, powodzenia :)

Gość Iwonexx
dzięki dziewczyny za wsparcie. :*

Cześć jestem nowa i tez chętnie dołączę, śledzę juz ten wątek od pewnego czasu :) wlasnie rozpoczynam nowy cykl z kolejna nadzieja ze sie uda :) Iwonexx ja na Twoim miejscu bym nie czekala, czytalam duzo na temat ze czesto kobiety zachodzą w ciąże zaraz po poronieniu bo poziom hormonu nie zdąży jeszcze opaść. Wszystko zależy od tego czy Ty i Twój partner czujecie sie na silach. Życzę powodzenia :)